Μια μαγική βραδιά με τον Αγαπητό και τη Μιρέλα

Μια μαγική βραδιά  με τον Αγαπητό και τη Μιρέλα

Μια μαγική βραδιά με τον Αγαπητό και τη Μιρέλα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1088 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο δημοσιογράφος
Γιώργος Ζαχαριάδης

Ήταν μια μαγική βραδιά!... Η κορυφαία μουσική παράσταση του καλοκαιριού στη Ρόδο. Ο Αγαπητός Πάχος, η κόρη του Μιρέλα, η Πειραματική Χορωδία του δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Σακελλαρίδη και η πολυμελής ορχήστρα, ζωντάνεψαν την ελληνική μουσική παράδοση με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια.

Και ο κόσμος που κατέκλυσε το θέατρο της Μεσαιωνικής Πόλης «Μελίνα Μερκούρη», ουσιαστικά συμμετείχε στη μουσική πανδαισία τραγουδώντας μαζί με τον Αγαπητό,τη Μιρέλα και τη χορωδία, τις ανεπανάληπτες επιτυχίες του Βαμβακάρη, του Τσιτσάνη, του Καρδάρα, της Νίνου, της Μπέλλου, ακόμη και του Σταύρου Ξαρχάκου που έκλεισε τη συναυλία με «της αμύνης τα παιδιά!...».

Ο Αγαπητός είναι μια διαχρονικά μοναδική αξία στο μουσικό χώρο. Για πολλά χρόνια κρατά ψηλά το λαϊκό τραγούδι (και όχι μόνο) και σε κάθε εμφάνισή του (που είναι πάντα χωρίς αμοιβή) αποδεικνύει το σπουδαίο ταλέντο του.

Η συναυλία στην Τάφρο ήταν ίσως η αποθέωση της επιτυχημένης καριέρας του. Δίπλα του η Μιρέλα, απέδειξε πόσο μεγάλο ταλέντο είναι. Τη γνωρίζαμε σαν μια μοντέρνα τραγουδίστρια, αλλά στη συναυλία ήταν μια τεράστια έκπληξη τραγουδώντας λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια!

Εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση της Πειραματικής Χορωδίας. Δεμένη αρμονικά με τους σολίστες παρουσίασε κάτι ξεχωριστό που καταχειροκροτήθηκε από κοινό.

Μπράβο μαέστρο Γιώργο Σακελλαρίδη, συνεχιστή της σπουδαίας οικογενειακής σου παράδοσης.

Για την ορχήστρα δεν υπάρχουν λόγια. Με μια λέξη: Καταπληκτική.Την αποτελούσαν ο Γιώργος Πούλος στο μπουζούκι, ο Αναστάσης Νάνος στο μπουζούκι, ο Βαγγέλης Τότσης στο μπουζούκι, ο Γιώργος Κούτρος στο μπαγλαμά και στα φωνητικά, ο Παντελής Ταλαδιανός στο πιάνο, ο Βασίλης Ζαχαρίου στο μπάσο, ο Αντώνης Κολιός στα κρουστά και ο Μιχάλης Χατζηπέτρος στην κιθάρα.

Εκείνο, όμως, που εντυπωσίασε το κοινό, ήταν ότι σε κάθε εκτέλεση στο τείχος προβάλλονταν ο τίτλος του τραγουδιού και ο χρόνος που γράφτηκε, τα ονόματα του συνθέτη και στιχουργού και το όνομα του τραγουδιστή ή τραγουδίστριας, που το είπε για πρώτη φορά!

Αυτό ήταν μια μοναδική πρωτοβουλία που δημιούργησε η Ελίτα Φώκιαλη και είχε σαν αποτέλεσμα όλοι να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και για την ιστορία κάθε τραγουδιού. Να, λοιπόν, γιατί η συναυλία, που είχε σαν τίτλο Ό,τι κι αν κάνω δεν σε ξεχνώ» δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε ποτέ.

Και σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με τις άλλες συναυλίες (και του φετινού καλοκαιριού) των πάσης φύσεως εξ Αθηνών καλλιτεχνών , των λεγόμενων «αρπαχτών» που λένε τα τραγουδάκια τους, εισπράττουν το παραδάκι και... «άντε γεια»!...

Η μουσική αυτή παράσταση θα επαναληφθεί και τον χειμώνα στο δημοτικό θέατρο «Ρόδον». Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος μεγαλύτερος χώρος. 'Ομως, το απόλυτα επιτυχημένο αυτό σχήμα, πρέπει το ερχόμενο καλοκαίρι να παρουσιαστεί σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ίσως και στις Κυκλάδες.

Είναι στο χέρι ή καλύτερα στην τσέπη της περιφέρειας, να χρηματοδοτήσει αυτή την πρωτοβουλία.
Θέλω να δώσω και τα μπράβο μου στον Αλέξανδρο Κολιάδη που «αγκάλιασε» την επιτυχημένη μουσική παράσταση.

(Οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Κασέρη)

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας