Αθώοι κρίθηκαν αστυνομικός και λογιστής για υπόθεση δωροδοκίας

Αθώοι κρίθηκαν αστυνομικός και λογιστής για υπόθεση δωροδοκίας

Αθώοι κρίθηκαν αστυνομικός και λογιστής για υπόθεση δωροδοκίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 653 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, αστυνομικός, ένας λογιστής και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες παραδοσιακού καφενείου που κατηγορούνταν για δωροδοκία και δωροληψία.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε διαλευκανθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. πριν από τέσσερα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, ένας αστυνομικός ένας λογιστής, καθώς και η ιδιοκτήτρια αλλά και ο σύζυγός της ως υπεύθυνος λειτουργίας παραδοσιακού καφενείου στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μεν λογιστής φέρεται να δήλωσε δελτία ΠΡΟΠΟ στη δήλωση του πελάτη του υπευθύνου και το ζευγάρι με το παραδοσιακό καφενείο φέρεται να του έδωσε χρήματα προκειμένου να τύχει η επιχείρηση τους «ευνοϊκής μεταχείρισης».

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου, Νικήτα Μπόλκα και του κ. Ματσίγκου, απάλλαξε από τις κατηγορίες που τους βάραιναν όλους τους εμπλεκομένους, πλην του υπεύθυνου λειτουργίας του καταστήματος τον οποίο όμως έκρινε ένοχο μόνο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη πράξη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.

Τόσο κατά την απολογία τους τον Μάρτιο του 2018 όσο και χθες ενώπιον του δικαστηρίου όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος λειτουργίας του καταστήματος τόνισε μεταξύ άλλων (προσκομίζοντας και τα απαραίτητα στοιχεία) ότι αντίθετα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν αυτός που θα έλεγε κάποιος ότι «είχε μένος» εναντίον τους αφού ήταν αυτός που προΐσταντο σε όλους τους ελέγχους που γίνονταν στο μαγαζί του, με αποτέλεσμα μεγάλα πρόστιμα και κυρώσεις για την επιχείρησή τους.

Ο ίδιος σε ό,τι αφορά τα δελτία ΠΡΟΠΟ παραδέχτηκε ότι τα αγόραζε γιατί με τον τρόπο αυτό είχε φοροελαφρύνσεις, όμως τόνισε ότι ο λογιστής του δεν γνώριζε κάτι και πως εκείνος έκανε απλώς τη δουλειά του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών