Aθώοι οι 4 μηχανικοί του δήμου Κω και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γ. Σπύρου για το έργο των ποδηλατοδρόμων

Aθώοι οι 4 μηχανικοί του δήμου Κω  και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γ. Σπύρου για το έργο των ποδηλατοδρόμων

Aθώοι οι 4 μηχανικοί του δήμου Κω και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γ. Σπύρου για το έργο των ποδηλατοδρόμων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το δικαστήριο στη Ρόδο, οι 4 μηχανικοί του δήμου Κω και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Σπύρου για το έργο των ποδηλατοδρόμων στις οδούς Αβέρωφ, Κανάρη, Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών και Πορφυρίου (2009-2010).

Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2010, ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Καϊσερλης, ο κ. Θ. Νικηταράς και ο κ. Σ. Πης, έκαναν αναφορά – καταγγελία στον εισαγγελέα για διασπάθιση δημόσιου χρήματος κατά του τότε δημάρχου Γ. Κυρίτση, του αντιδημάρχου Δ. Γερασκλή και των δημ. σ/λων που είχαν ψηφίσει την υλοποίηση του έργου.

Αργότερα, όταν κλήθηκε να καταθέσει ο κ. Καΐσερλης, ο οποίος είχε πλέον την ιδιότητα του δημάρχου Κω, θέλησε να αποσύρει την καταγγελία του, αλλά η υπόθεση είχε πάρει πλέον τον δρόμο της δικαιοσύνης και αυτό δεν ήταν εφικτό.

Την περίοδο 2018-2019, εκδικάστηκε η υπόθεση για τους αιρετούς και με βούλευμα του δικαστηρίου της Κω απαλλάχθηκαν και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Δεν μπήκε όμως για τους δύο επιβλέποντες μηχανικούς και την Επιτροπή Παραλαβής του έργου που αποτελούνταν από έναν δημοτικό σύμβουλο ως πρόεδρο και τρεις μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας οι οποίοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Κω κ. Μ. Αλάβανος, ενημέρωσε για την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου στη Ρόδο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι μετά από 12 χρόνια αθωώθηκαν οι υπάλληλοι του δήμου, που κατηγορήθηκαν επειδή έκαναν απλά τη δουλειά τους.

Από το «Βήμα της Κω»

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ