Μια στάση στη Ρόδο πριν το Ηρώδειο για την «Αντιγόνη»

Μια στάση στη Ρόδο πριν το Ηρώδειο για την «Αντιγόνη»

Μια στάση στη Ρόδο πριν το Ηρώδειο για την «Αντιγόνη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 498 ΦΟΡΕΣ

Στην κατάμεστη Μεσαιωνική Τάφρο και μέσα σε απόλυτη ησυχία που διακοπτόταν μόνο από χειροκροτήματα, απόλαυσε η Ρόδος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Η σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ, ήταν η παράσταση που διοργάνωσε ο Μελωδία Ρόδου 103,7 και που έριξε την αυλαία του 9ου Rhodes Summer Festival της Fantasia Μusic του media group του Δημήτρη Μίχαλου, μετά από ένα γεμάτο με εκδηλώσεις καλοκαίρι.

Στη δεύτερη αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή, μετά τον Αίαντα συγκεντρώνονται όλα όσα απασχολούν τον άνθρωπο ανεξάρτητα από τον τόπο και το χρόνο που ζει ( για αυτό και οι αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες θα ναι πάντα διαχρονικές) οι αδυναμίες του, η ανάγκη για επιβολή και εξουσία, η αξιοπρέπεια, οι ηθικοί νόμοι που μπορεί να έρχονται σε σύγκρουση με τον νόμο, ο έρωτας,οι επιδιώξεις ο φόβος για το θάνατο και την τιμωρία των Θεών.

Η μετάφραση ανήκει στον Γιώργο Μπλάνα, η σκηνογραφία και ενδυματολογία ήταν του Κένι ΜακΛέλαν, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Δημήτρη Θεοχάρη, η χορογραφία του Έντγκεν Λάμε και οι φωτισμοί του Αλέκου Γιάνναρου.

Το πρωταγωνιστικό καστ, ιδιαίτερα γνωστό από τη μικρή οθόνη και αγαπητό. Στο ρόλο της «Αντιγόνης» η αγαπημένη από τις «Άγριες Μέλισσες Ασημίνα η Έλλη Τρίγγου, στο ρόλο της Ισμήνης, η Δρόσω από την ίδια σειρά δηλαδή η Δανάη Μιχαλάκη , Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ήταν ο κορυφαίος του Χορού, ο Χρήστος Σαπουντζής ήταν ο Τειρεσίας και ο αγαπημένος από το Σασμό, Στρατής Χατζησταματίου, ερμηνεύσε τον Αίμονα αφήνοντας μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο θέατρο βρέθηκε και η Α και Β λυκείου Τήλου, που ταξίδεψε για να απολαύσει την Αντιγόνη που διδάσκεται στο σχολείο, δείχνοντάς μας πως όταν διψάς για τέχνη η απόσταση δε παίζει κανένα ρόλο και πως οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να βάλουν γερά θεμέλια στην καλλιέργεια και τις γνώσεις των μαθητών τους δεν καταλαβαίνουν από εμπόδια. Οι μαθητές απόλαυσαν την παράσταση ,μίλησαν με τους ηθοποιούς και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Δεν ζει ο άνθρωπος όταν χάσει όσα
του δίνουν χαρά.
Πεθαίνει κάθε μέρα τη ζωή του.
Συσσώρευσε όσα πλούτη θες,
απόκτησε όση εξουσία φιλοδοξείς…
Χαρά· έχεις χαρά;
Τα υπόλοιπα δεν είναι ούτε καπνού σκιά.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου