Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εβδομάδας στη Ρόδο (24/09 – 01/10)

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εβδομάδας στη Ρόδο (24/09 – 01/10)

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της εβδομάδας στη Ρόδο (24/09 – 01/10)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4824 ΦΟΡΕΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

- Στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, από τις 10:00 έως τις 14:00 θα είναι ανοιχτό για το κοινό ένα παραδοσιακό Μαρασιώτικο σπίτι.

Πρόκειται για την ιστορική - διατηρητέα οικία του ελληνικού Δημοσίου στο Μαράσι του Αγίου Γεωργίου Άνω στην οδό Αργύρη Θεοχάρη 26. Στον εσωτερικό χώρο θα υπάρχει εποπτικό υλικό για τα Μαράσια και το κτήριο και συνεχής προβολή του βίντεο «ΜΑΡΑΣΙΑ. Οι ελληνικές ροδίτικες γειτονιές».

- Στις ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 συμμετέχει και το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης. Για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, η είσοδος στο μουσείο και στο κέντρο σύγχρονης τέχνης θα είναι ελεύθερη.

- Το Κέντρο Πρόληψης Δίοδος διοργανώνει Διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με ταινίες του γαλλικού κινηματογράφου.

Στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» στις 21:00 θα προβληθεί η ταινία “Rien a foutre”. Θα προηγηθεί ενημέρωση/ ευαισθητοποίηση από τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» για την αξία της αιμοδοσίας. Είσοδος Ελεύθερη.

- Στον προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί κοντσέρτο για βιολί και κιθάρα. Στο βιολί η Τάνια Σικελιανού, στην κιθάρα ο Στάθης Σκανδαλίδης. Είσοδος Ελεύθερη.

- Στις 19:00 στις Φάνες, στην κάτω παλιά βρύση θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Φανών.

- Στην πλατεία Κοσκινού στις 19:00 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Κοσκινού, την ένωση Καλυμνίων Ρόδου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

- Για δεύτερη και τελευταία μέρα, το παραδοσιακό Μαρασιώτικο σπίτι στην οδό Αργύρη Θεοχάρη 26 θα είναι ανοιχτό για το κοινό. Από τις 10:00 έως τις 14:00.

- Το διήμερο Φεστιβάλ Προβολών του κέντρου Δίοδος ολοκληρώνεται με την ταινία “Les Invisibles”. Στο κινηματοθέατρο «Ρόδον» στις 21:00. Είσοδος Ελεύθερη.

- Στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου θα παρουσιαστεί η κωμική παράσταση «Ο Παθακιάρης κι ο Κορονέλλος» από τον Σύλλογο Συμιακών Ρόδου «Ο Γλαύκος».

Το έργο, είναι βασισμένο στο θεατρικό έργο του Μολιέρου «Ο κατα φαντασίαν ασθενής», που έχει αποδοθεί στη συμιακή διάλεκτο. Ώρα Έναρξης: 21:00. Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ.

- Στον Προμαχώνα Αγίου Γεωργίου στην Μεσαιωνική Πόλη, οι ομάδες «ΕΛΕΝΗ» παρουσιάζουν την παράσταση «Η ζωή γύρω από το βράχο διαχρονικά», αφιερωμένη στην επανασύνδεση γλυπτών – Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ώρα ‘Έναρξης: 19:30. Είσοδος Ελεύθερη.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

- Στο πλαίσιο του μουσικού φεστιβάλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ», στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Μικρής Ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Το πρόγραμμα:
Karaev: 3 Miniatures
Berceuse
Ayse (Andante)
Dance (Allegro molto)
J. Haydn: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 11, σε Ρε μείζονα, Hob. XVIII:11
-Vivace
-Un poco Adagio
-Rondo all’ Ungarese. Allegro assai
Vivaldi: Τέσσερις εποχές
Σολίστ: Σεβαστή Χατζηστρατή (πιάνο) – Özgecan Günöz, βιολί

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

- Στην Πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Ρόδου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση.

Με τους Δημήτρη Μπάση, Ρίτα Αντωνοπούλου, Άγγελο Θεοδωράκη και τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου. Ώρα Έναρξης: 20:30

- Το φεστιβαλ «ΜΟΥΣΙΚΩΣ» συνεχίζεται. Στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της Μικρής Ορχήστρας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

- Στην κεντρική πλατεία Λάρδου θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Με την ορχήστρα του Μανώλη Νικήτα και Δωρεάν κρασί για τους επισκέπτες. Ώρα Έναρξης: 20:00

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

- Στις 19:30 στην ταράτσα του βιβλιοπωλείου «Το Δέντρο», θα παρουσιαστεί η συλλογή διηγημάτων του Φραγκίσκου Καλαβάση «Παλίνδρομα Διηγήματα». Παρουσιάζει η συγγραφέας Τίτσα Πιπίνου και το μέλος της συντακτικής επιτροπής των «Νησίδων», Δημήτρης Κόκκινος.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

- Ξεκινάει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Ημέρες Κιθάρας-Ρόδος 2022».

Από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, τέσσερις κορυφαίοι κιθαρίστες θα βρίσκονται στη Ρόδο για να διδάξουν και να δώσουν ρεσιτάλ.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 30/09:

10:00 Σεμινάριο με τον Goran Krivokapic στο Mediterranean Hotel
10:00 Σεμινάριο με τον Anton Baranov στο Mediterranean Hotel
12:00 Σεμινάριο με τον Rovshan Mamedkuliev στο Mediterranean Hotel
20:30 Ρεσιτάλ κιθάρας στο δημοτικό θέατρο από τον Γιώργο Παλαιό
21:30 Ρεσιτάλ κιθάρας από το Patras guitar duo στο δημοτικό θέατρο

- Στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση γνωριμίας για το εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής. Συντονίζει η Ειρήνη Ντέλλα, εκπαιδευτικός – ραδιοφωνική παραγωγός, ΜΠΣ Δημιουργικής Γραφής ΕΑΠ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

- Το φεστιβάλ «Ημέρες Κιθάρας – Ρόδος 2022» συνεχίζεται.

Πρόγραμμα:

10:00 Σεμινάριο με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Mediterranean Hotel
10:00 Σεμινάριο με τον Goran Krivokapic στο Mediterranean Hotel
18:00 Διάλεξη του Αντώνη Χατζηνικολάου στο Mediterranean Hotel
20:30 Ρεσιτάλ κιθάρας του Rovshan Mamedkuliev στο δημοτικό θέατρο
21:30 Ρεσιτάλ κιθάρας του Anton Baranov στο δημοτικό θέατρο

- Στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση βιβλίου του Αγαπητού Ξάνθη «Πέντε δεκαετίες αναστοχασμοί και μια πρόταση, ανάπτυξη – περιβάλλον – τουρισμός». Ώρα Έναρξης: 19:30.

Δράσεις για όλη την εβδομάδα:

Μέχρι την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, στο Κατάλυμα της Γαλλίας παρουσιάζεται η έκθεση «Φυσαλίδες-απόλυτος χώρος - espace absolu» με έργα ζωγραφικής της Dominique de Bellefroid και φωτογραφίες του Igor Ochmiansky. Καθημερινά από τις: 10:00-14:00 και 18:00-20:00.

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο