Φυλάκιση 3 ετών σε πρώην τραπεζικό για υπεξαίρεση ποσού 470.000 ευρώ

Φυλάκιση 3 ετών σε πρώην τραπεζικό για υπεξαίρεση ποσού 470.000 ευρώ

Φυλάκιση 3 ετών σε πρώην τραπεζικό για υπεξαίρεση ποσού 470.000 ευρώ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1980 ΦΟΡΕΣ

Στα «μαλακά» έπεσε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 59χρονος πρώην τραπεζικός υπάλληλος στην Κω, ο οποίος κατηγορούνταν για υπεξαίρεση ποσού 470.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς στον 59χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με το οποίο παραπέμφθηκε σε δίκη, ο 59χρονος ήταν τραπεζικός υπάλληλος και εργαζόταν σε υποκατάστημα στην Κω.

Όπως μάλιστα αναφέρεται, ήταν προϊστάμενος ταμειολογιστών που στα καθήκοντά του ήταν η έκδοση, σύνταξη και τήρηση των εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών των πελατών της τράπεζας, δηλαδή βιβλιαρίων καταθέσεων πάσης φύσεως λογαριασμών (προθεσμιακών, ταμιευτηρίου) καρτελών, ηλεκτρονικών εγγράφων κινήσεως των λογαριασμών, ενώ ασχολούταν και με τις πράξεις που αφορούσαν σε προθεσμιακούς και καταθετικούς λογαριασμούς, έχοντας την επιμέλεια της ταμειακής διακίνησης των χρηματικών συναλλαγών της εν λόγω τράπεζας.

Ο 59χρονος λοιπόν, κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 21 Μαΐου 2012 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2014, εκμεταλλευόμενος την υπαλληλική του αυτή ιδιότητα, διενεργούσε εγχρήματες συναλλαγές αφού προέβαινε σε παράνομες αναλήψεις από λογαριασμούς πελατών με τη χρήση ανυπόγραφων παραστατικών πελάτη (συνολικά 151.000 ευρώ), αλλά και χρηματικών ποσών που του είχε εμπιστευθεί η τράπεζα λόγω της ιδιότητάς του (συνολικά 319.031 ευρώ) αφαιρούσε και ιδιοποιούτο παράνομα τα χρηματικά αυτά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 470.031 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο