Παραμένει στη φυλακή 43χρονος καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικο

Παραμένει στη φυλακή 43χρονος καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικο

Παραμένει στη φυλακή 43χρονος καταδικασθείς για ασέλγεια σε ανήλικο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 328 ΦΟΡΕΣ

Δεν έγινε δεκτή από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση που κατέθεσε 43χρονος που έχει καταδικαστεί για κατάχρηση σε ασέλγεια ανήλικου παιδιού και βρίσκεται στη φυλακή, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Ο 43χρονος έχει ήδη προσφύγει στον Άρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση που έχει ληφθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών.

Μέχρι τότε όμως και καθώς εκκρεμεί η συγκεκριμένη αναίρεση, ο 43χρονος ζητούσε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του, δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του 43χρονου προσδιορίστηκε και εξετάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο και την απέρριψε και έτσι ο 43χρονος θα παραμείνει στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2022 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Μανώλη Κουτσούκου, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και του επέβαλε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Ο ίδιος κατηγορούνταν και για παράνομη κατακράτηση, αδίκημα για το οποίο με τον ισχύοντα νόμο έπαυσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά, τον Νοέμβριο του 2017 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και είχε καταδικάσει τον 43χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών και φυλάκιση 3 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 43χρονο για την κατάχρηση σε ασέλγεια και του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 10 ετών και για την παράνομη κατακράτηση ποινή φυλάκισης 6 μηνών, δηλαδή κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξη και 3 μήνες φυλάκιση με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Με την ίδια απόφασή του, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε παύσει εφ’ όρου την ποινική δίωξη (με το νόμο 4411/16) για την κατηγορία της παράνομης βίας η οποία επίσης είχε ασκηθεί σε βάρος του 43χρονου.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά την καταγγελία που έκανε πριν από έντεκα χρόνια σε βάρος του 43χρονου, ο πατέρας του – τότε- 10χρονου κοριτσιού, αλλά και με τις εν συνεχεία καταθέσεις που έδωσε η μικρή.

Σύμφωνα το κατηγορητήριο, στις 14 Ιουνίου 2011 ο 43χρονος φέρεται να κάλεσε την ανήλικη σπίτι του, της έδεσε τα χέρια πίσω από την πλάτη με καλώδιο και τα μάτια με μία φανέλα, τη μετέφερε κουβαλώντας τη στα χέρια σε υπνοδωμάτιο και εκεί ασέλγησε σε βάρος της.

Ο 43χρονος αρνείται από την πρώτη στιγμή τα όσα του καταλογίζονται και επισημαίνει ότι ουδέποτε έδεσε το μικρό κορίτσι.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών