Συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής

Συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής

Συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο τα πεπραγμένα της Οικονομικής Επιτροπής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Η έκθεση πεπραγμένων του πρώτου εξαμήνου του 2022 της Οικονομικής Επιτροπής, συζητήθηκε χθες σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.

Η Οικονομική Επιτροπή τους έξι προηγούμενους μήνες συνεδρίασε 10 φορές και έλαβε συνολικά 322 αποφάσεις, ενώ, δημιουργήθηκε πίνακας με όλες τις αποφάσεις αναλυτικά στα εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα καθώς και με τα αντίστοιχα στοιχεία που οδηγούν σε αυτές μέσω της Διαύγειας.

Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι από το Νοέμβριο θα ξεκινήσουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις του σώματος, ενώ έκανε και αναλυτική αναφορά στις τουριστικές επιδόσεις των νησιών μας αυτή τη χρονιά.

Αφού είπε ότι «οι αριθμοί λένε την αλήθεια» τόνισε ότι η τουριστική κίνηση φέτος στο Νότιο Αιγαίο ξεπέρασε την κίνηση του 2019 σε ποσοστό 17% καθώς οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τα νησιά μας ξεπέρασαν τα 5 εκατ. ενώ πριν μία εβδομάδα καταγράφηκαν 29.000 πτήσεις στα διεθνή αεροδρόμια των νησιών μας.

Μάλιστα, το ίδιο διάστημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου οι επιβάτες ξεπέρασαν τα 90.000 άτομα.

Επίσης, στάθηκε στη συμβολή του τουρισμού στην τοπική και εθνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία θα δείξουν ότι όντως το ΑΕΠ κινείται σε υψηλά επίπεδα φέτος καθώς και η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των επισκεπτών μας.

Μιλώντας για τη Ρόδο, έκανε γνωστό ότι θα υπάρχει τουριστική κίνηση και τις δύο πρώτες εβδομάδες του Νοέμβρη στο νησί, ενώ υπογράμμισε ότι άρχισαν ήδη οι επαφές με τους tour operators και όλους τους τουριστικούς παράγοντες του εξωτερικού για την επόμενη χρονιά.

Βέβαια, αναφέρθηκε και στην αγωνία που υπάρχει για τη νέα χρονιά σε ό,τι αφορά την αγοραστική δύναμη των Ευρωπαίων πολιτών, και το ενδιαφέρον των πολιτών για ταξίδια προς τα νησιά μας παραμένει υψηλό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο οι επαφές θα συνεχιστούν όλο το επόμενο τετράμηνο και μάλιστα στο πλαίσιο αυτό εντός των επόμενων ημερών θα έρθουν στη Ρόδο εκπρόσωποι του τουριστικού οργανισμού της Αγγλίας TUI, προκειμένου να έχουν συνεργασία με τον περιφερειάρχη, για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή