Ελεύθεροι με όρους οι δύο νεαροί για την κατοχή ναρκωτικών

Ελεύθεροι με όρους οι δύο νεαροί για την κατοχή ναρκωτικών

Ελεύθεροι με όρους οι δύο νεαροί για την κατοχή ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, ο 28χρονος και ο 34χρονος που συνελήφθησαν στην Κω έχοντας στην κατοχή τους 223 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα δενδρύλλιο και μία ζυγαριά.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ανδρών παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τις ειδικότερες μορφές της πώλησης, κατοχής και απόπειρας αγοράς.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανάκριση και χθες προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Κω, όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από την ηλικία των 17 του χρόνων και πως όλα αυτά τα χρόνια έχει επιχειρήσει αρκετές φορές ακόμη και με τη βοήθεια ψυχιάτρων να σταματήσει τη χρήση κάνναβης.

Όμως τα χάπια του επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την υγεία του και έτσι τα τελευταία τρία χρόνια τα έχει σταματήσει και κάνει χρήση κάνναβης. Ο ίδιος είπε πως συνήθως, για να καλύψει τις ανάγκες του, χρειάζεται δύο με τρία γραμμάρια κάθε τρεις ημέρες. Έτσι την ποσότητα την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Ο 28χρονος παραδέχτηκε ότι είχε δώσει από αυτή την ποσότητα στον 34χρονο συγκατηγορούμενό του ο οποίος είναι επίσης εξαρτημένος καθώς όπως του είχε δηλώσει «είχε στεγνώσει», και μόνο για δική του αποκλειστική χρήση. Ο 28χρονος αρνήθηκε ότι έλαβε το όποιο χρηματικό αντίτιμο ή έδωσε εκείνος χρήματα στον συγκατηγορούμενό του δηλώνοντας πως ό,τι έγινε αφορούσε διάθεση μεταξύ χρηστών.

Στη συνέχεια απολογήθηκε και ο 34χρονος ο οποίος και αυτός δήλωσε περίπου τα ίδια, αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Για τους κατηγορούμενους όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση της πληροφορίας που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την οποία ο 34χρονος φέρεται να κατείχε ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες έδινε στον 28χρονο για να τις διαθέσει σε τοξικομανείς του νησιού.

Έτσι, στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω εντόπισαν αρχικά τον 28χρονο έξω από το σπίτι του, ο οποίος σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να έχει επάνω του, ποσότητα 10,88 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης και στην αυλή της οικίας του μία γλάστρα με ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 68 εκατοστών.

Ακολούθησε «έφοδος» των αστυνομικών στον 34χρονο, ο οποίος βρέθηκε να κατέχει επάνω του μία συσκευασία που περιείχε 106 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, και μέσα στο σπίτι του μία άλλη συσκευασία με επίσης 106 γραμμάρια κάνναβης και μία ζυγαριά.

Τα ναρκωτικά, η ζυγαριά και το δενδρύλλιο κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν 24χρονος και 23χρονη στην Ιαλυσό για παράνομη κατασκήνωση σε δημόσιο χώρο

Σύλληψη 69χρονης για κατοχή αρχαιοτήτων στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπή για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στη Κω

Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες γαϊδουριού για το φίμωτρο που του είχαν βάλει

Καταδικάστηκαν οι δύο νεαροί Σουηδοί που αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν τη σημαία

Στο τέλος του μήνα η απόφαση για τους ιδιοκτήτες μικρού ξενοδοχείου που φιλοξενούσαν μετανάστες

45χρονος κατηγορείται για κατοχή 24 γραμμαρίων κοκαΐνης

Σύλληψη νεαρών τουριστών που επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία έξω από την ασφάλεια Ρόδου