Αντί για πρόστιμα τους μοίρασαν... κράνη!

Αντί για πρόστιμα τους μοίρασαν... κράνη!

Αντί για πρόστιμα τους μοίρασαν... κράνη!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2063 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο κοινωνικής δράσης της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου

Δεν πίστευαν στην τύχη τους, χθες το πρωί, οδηγοί μοτοποδηλάτων, που δεν φορούσαν κράνος, όταν «έπεσαν» πάνω σε «μπλόκο» της Τροχαίας Ρόδου, μπροστά από το Μέγαρο της περιφέρειας και αντί για πρόστιμο τους μοίρασαν... κράνη!

Ο λόγος, βέβαια, για την αξιέπαινη πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου (ΟΕΒΕΔ), που αγόρασε και μοίρασε χθες, με τη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου, πενήντα κράνη σε διερχόμενους συμπολίτες μας οδηγούς μοτοποδηλάτων!

Στόχος, βέβαια, της δράσης αυτής δεν ήταν άλλος από την ευαισθητοποίηση των οδηγών μοτοποδηλάτων στο νησί μας για την οδική ασφάλεια.

Την πρωτοβουλία στήριξαν, βέβαια, σθεναρά τα μέλη της Ομοσπονδίας και χθες, εκτός από τον πρόεδρό της κ. Νίκο Τσούλλο, έδωσαν το «παρών» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών κ. Στέφανος Πορτσέλι, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων κ. Στέργος Γιαννάς, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων κ. Σωτήρης Δρακιού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως κ. Κώστας Στυλιανού, το μέλος της Διοίκησης του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων κ. Τσαμπίκος Κυζάλας και ο πρόεδρος των Μηχανικών Αυτοκινήτων κ. Διογένης Τερζόγλου.

Στη δράση παρευρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και Συγκοινωνιών κ. Χρήστος Ευστρατίου για να εκφράσει την υποστήριξη της περιφέρειας.

Γύρω στις 10:30 χθες το πρωί, λοιπόν, τα μέλη της Ομοσπονδίας μαζί με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου, παρουσία και του διοικητή του, αστυνόμου Α’, Μανώλη Παπαδάκη, βρίσκονταν μπροστά στο Μέγαρο της περιφέρειας όπου εκείνη την ώρα είχε μεγάλη κίνηση, έχοντας μαζί βέβαια και τα κράνη.

Σημειώνεται ότι μοιράστηκαν πενήντα κράνη, το κόστος των οποίων ανήλθε γύρω στα 3.000 ευρώ που πλήρωσε βέβαια η Ομοσπονδία, χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Όπως ήταν φυσικό, οι συμπολίτες μας που διέρχονταν εκείνη την ώρα από το σημείο, ήταν... ανυποψίαστοι και βλέποντας τους αστυνομικούς της Τροχαίας να τους σταματούν στην άκρη του δρόμου, παρουσία και του διοικητή, θεωρούσαν ότι πρόκειται για μπλόκο και αρχικά δεν πίστευαν... την ατυχία τους!

Έπρεπε να περάσουν αρκετά δευτερόλεπτα για να τους εξηγήσουν οι αστυνομικοί και τα μέλη της Ομοσπονδίας περί τίνος πρόκειται και ότι θα φύγουν με ένα κράνος δώρο!

Δήλωσε για την πρωτοβουλία τους αυτή ο κ. Τσούλος: «Η δράση εντάσσεται στις κοινωνικές δράσεις που κάνει η Ομοσπονδία κάθε χρόνο. Η δράση αυτή επιλέχθηκε λόγω, δυστυχώς, των πολλών τροχαίων ατυχημάτων. Σκοπός μας είναι η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση όλης της κοινωνίας».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε την Αστυνομία και το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου που στήριξε αυτή την προσπάθειά τους καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας που, με τη σειρά τους, τη στήριξαν ολόψυχα.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Τσούλος, είπε ότι το κράνος έχει ένα κόστος αφού το φθηνότερο κοστίζει 60 ευρώ και θα έπρεπε να δίνεται δωρεάν μαζί με την αγορά μοτοποδηλάτου.

Ο διοικητής της Τροχαίας
Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδάκης είπε καταρχήν: «Η Αστυνομία, στο πλαίσιο του προληπτικού έργου της και του κοινωνικού προσώπου που δείχνει για τον πολίτη, με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών, κυρίως των δικύκλων, έτσι ώστε να φορούν προστατευτικό κράνος, κυρίως για τη δική τους ασφάλεια, σε συνδιοργάνωση με την Ομοσπονδία, κάνουμε αυτή τη δράση ενημερώνοντας κυρίως τους οδηγούς των δικύκλων που δεν φοράνε κράνος ότι, για πρώτη φορά ας πούμε, τους κάνουμε συστάσεις, έτσι ώστε να καταλάβουν ότι το κράνος είναι υπόθεση ζωής για τους ίδιους, δεν είναι απλά και μόνο για να αποφύγουν ίσως το πρόστιμο αλλά είναι για το δικό τους καλό».

Ερωτηθείς, στη συνέχεια, ο διοικητής για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων που πλήττει το νησί μας, δήλωσε: «Δυστυχώς, έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα στην άσφαλτο, τα οποία εφόσον φορούσαν κράνος θα είχαν σωθεί. Νομίζω ότι πέρα από το να βγαίνει η Αστυνομία και να βεβαιώνει παραβάσεις, καλό είναι να βλέπει ο κόσμος ότι το κάνει για δικό του καλό και ότι είναι για τη δική του ασφάλεια αυτό που γίνεται και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που πρέπει να τα μάθουμε να φοράνε το κράνος.

Είναι πολύ σημαντικό και ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλες δράσεις εκτός από το προστατευτικό κράνος, για τη ζώνη ασφαλείας, για το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση. Είναι από τους λόγους που είναι συχνά αίτια για τα ατυχήματα και για τους τραυματισμούς».

Όσο για το αν φοράνε κράνος οι οδηγοί μοτοποδηλάτων στη Ρόδο, σύμφωνα με τον κ. διοικητή, από το καλοκαίρι και μετά υπάρχει κάποια ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και η Τροχαία έχει εντείνει τους ελέγχους και εκτιμούν ότι αρχίζουν και συμμορφώνονται οι οδηγοί μοτοποδηλάτων.

«Σίγουρα δεν είναι το εκατό τοις εκατό αλλά νομίζω ότι, σε σχέση με παλαιότερα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό έχει ευαισθητοποιηθεί και φοράει κράνος», σημείωσε ο ίδιος...

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς