Επιστολή διαμαρτυρίας για το πάρκο του «αίσχους» από 45 συμπολίτες μας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το πάρκο του «αίσχους» από 45 συμπολίτες μας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το πάρκο του «αίσχους» από 45 συμπολίτες μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2443 ΦΟΡΕΣ

Γράφουν οι:
Σάρλης Κωνσταντίνος
Οικονομολόγος
Αφαντενός Νικόλαος
Ιατρός Ρευματολόγος

Επιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσαν στις αρμόδιες αρχές 45 συμπολίτες μας, αναφορικά με το πρόβλημα που υπάρχει σε εγκαταλελειμμένο πάρκο στην περιοχή της Ανάληψης.

Στην επιστολή αναφέρουν:
«Κύριοι του δήμου Ρόδου και της Αστυνομίας, καιρός είναι πλέον να πάψετε να εθελοτυφλείτε γιατί δεν πάει άλλο!
Είμαστε κάτοικοι των οδών: ΚΙΛΚΙΣ- ΚΑΒΑΛΑΣ- ΣΕΡΡΩΝ- ΔΡΑΜΑΣ – ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ στην Ανάληψη και συγκεκριμένα στην περιοχή «ΜΗΔΙΑ». Ήδη υπογράψαμε από κοινού έγγραφη καταγγελία που απευθύνεται τόσο προς τον δήμαρχο Ρόδου, όσο και προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Ρόδου. Το επόμενο βήμα μας, σε περίπτωση μη ικανοποίησης του αιτήματός μας δεν είναι άλλο από τη διασφάλιση των χρηστών ηθών και του ύπνου μας. Προειδοποιούμε, λοιπόν, πως θα απευθυνθούμε πλέον στον κ. Εισαγγελέα και κατ’ επέκταση στον κ. υπουργό Δημόσιας Τάξης για τα περαιτέρω.

Ως προς το Νο1 πάρκο του «αίσχους» που ανήκει στο δήμο Ρόδου, οι νεαροί και νεαρές, μαθητές του 4ου Λυκείου Ρόδου ως επί το πλείστον (γειτονικό σχολείο), είτε εξωσχολικοί με τους οποίους συναντώνται οι εν λόγω μαθητές και μαθήτριες στα παγκάκια του πάρκου, συνήθως επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις και σεξουαλικές συμπεριφορές,-χωρίς να αισχύνονται-, και μάλιστα μέρα-μεσημέρι, ερχόμενοι από το σχολείο τους με το που σχολάνε. Το ίδιο επαναλαμβάνεται το απόγευμα ή το βράδυ με εξωσχολικούς μέχρι τα ξημερώματα αν όχι μέχρι πρωίας.

Όσο για τις «διακοσμητικές» τετράγωνες κολώνες του πάρκου που στηρίζουν μια υποτυπώδη «πέργκολα», αναγράφονται σ’ αυτές και σε όλες σχεδόν τις πλευρές τους «χυδαία» συνθήματα και μηνυματάκια με μπογιά ή κόκκινους και μαύρους μαρκαδόρους, ενώ παραπλεύρως του πάρκου, σε μια ημιτελή νεόδμητη οικοδομή βρίσκουν καταφύγιο «ζευγαράκια» και «ναρκομανείς» στις μεταμεσονύχτιες ώρες. Ως προς το γήπεδο μπάσκετ της «ντροπής» που ανήκει επίσης στο δήμο Ρόδου, εδώ και αρκετά χρόνια μας ταλαιπωρούν ομάδες νεαρών που συγκεντρώνονται περίπου στις εννέα ή δέκα τη νύχτα,- καθημερινά-, ενώ αποχωρούν την αυγή ή με την ανατολή του ηλίου. Μπορεί να είναι η ίδια ομάδα ή να πρόκειται για άλλη ομάδα νεαρών που εναλλάσσονται, καθήμενοι στις κερκίδες του γηπέδου μπάσκετ «ΙΒΙΣΚΟΣ» επί των οδών: Καβάλας-Κιλκίς-Δράμας με το Νο2 πάρκο της οδού Πολυγύρου ν’ αποτελεί τη συνέχειά του.

Υποψιαζόμαστε, ακόμη, ότι διακινούνται ναρκωτικά μέσω των στιχομυθιών που μπορούμε ν’ ακούμε, αναλογιζόμενοι το ότι κατά καιρούς βρέθηκαν και βρίσκονται ακόμη και σήμερα σύριγγες, βαμβάκια σε μεγάλες ποσότητες, ενώ αντικρίζει κανείς επί τόπου ό,τι χειρότερο. Τουαλέτες με σπασμένες λεκάνες και καθρέπτες, λεηλατημένους χώρους με σωρούς σκουπίδια και τη δυσοσμία από κόπρανα και ούρα, χωρίς να αποκλείουμε και τις όποιες σεξουαλικές συμπεριφορές, όταν όλα αυτά γίνονται σκοτεινά, χωρίς έστω μια λάμπα, (μια και κάποτε υπήρχαν και προβολείς), ενώ ο δήμος «εθελοτυφλεί» και «κωφεύει», απαξιώντας να δει την πραγματικότητα παρά τις οχλήσεις μας για τα απαραίτητα μέτρα φροντίδας και προστασίας που έπρεπε να είχε λάβει εδώ και χρόνια. Φοβόμαστε, επίσης, μη τυχόν και συμβεί οτιδήποτε ανεπανόρθωτο, γι’ αυτό και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, απευθυνόμενοι τόσο προς τον δήμαρχο Ρόδου, όσο και προς τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες ομάδες ατόμων, αυτές σίγουρα δεν έχουν σχέση με τη δική μας γειτονιά. Κρύβονται από γονείς και άτομα του στενού τους περιβάλλοντος, ώστε να μην ελέγχονται και να ενεργούν κρυφά από τα προσφιλή τους πρόσωπα, μια και έρχονται (ενν. από απομακρυσμένη γειτονιά) με δικά τους αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Οι δικές μας κατά καιρούς ενέργειες, αφορούν τις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ενημερώσεις μας προς τους αξιωματικούς υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος Ρόδου, οι οποίοι άλλοτε ανταποκρίνονται στο τηλεφωνικό μας κάλεσμα και άλλοτε όχι. Και όσοι αστυνομικοί έρχονται, -συνήθως με φακούς-, δεν γνωρίζουμε τη στιχομυθία τους με τα άτομα των ομάδων αυτών, χωρίς δυστυχώς να μπαίνουν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια που δείχνουν κατεστραμμένα από «βανδάλους». Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ανησυχούμε κι’ εμείς, ως γονείς, γι’ αυτά τα παιδιά, ερχόμενοι στη θέση των ανθρώπων του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Οι επανειλημμένες προσωπικές επαφές μας με τα άτομα των ομάδων κατά καιρούς και με τον όποιο τρόπο, - όταν η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο-, δυστυχώς δεν καρποφόρησαν μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο. Απεναντίας, τα άτομα αυτά μας απειλούσαν και μας έβριζαν. Αυτά πλέον που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, το να μην μπορούμε, δηλαδή, να «κλείσουμε μάτι» και να δημιουργούνται υποψίες για τα χειρότερα. Αναγκαζόμαστε πλέον εκ των πραγμάτων να προβούμε σε δημοσίευση των παραπόνων μας, αφού προηγήθηκε εκ μέρους μας και εκ μέρους των συνυπογραφόντων γειτόνων μας, έγγραφη καταγγελία, τόσο προς τον κ. διοικητή του αστυνομικού τμήματος, όσον και προς τον κ. δήμαρχο Ρόδου, ώστε να προστατευθεί αφενός η ψυχική και σωματική υγεία μας και αφετέρου να διαφυλάξουμε την υγεία και την ακεραιότητα αυτών των παιδιών.

Παρακαλούμε θερμά τους αρμόδιους φορείς, όπως ενεργήσουν άμεσα για την περίφραξη τόσο του πάρκου, όσο και του γηπέδου μπάσκετ «ΙΒΙΣΚΟΣ» προκειμένου να πάρουν τα απαιτούμενα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Πιστεύουμε πως επιβάλλεται να τα φροντίζουν και να τα επιβλέπουν υπεύθυνοι, οι οποίοι μάλιστα καλό θα είναι να έχουν και την αποκλειστική ευθύνη ν’ ανοίγουν και να κλείνουν στις κατάλληλες ώρες το πάρκο και το γήπεδο μπάσκετ.

Θα ήμασταν, ιδιαίτερα, ευγνώμονες εάν από κοινού δήμος και Αστυνομία θα ήταν σε θέση να βρουν την πλέον κατάλληλη λύση επί του θέματος αυτού, ώστε κι’ εμείς να μπορούμε να κοιμόμαστε τις νύχτες, και τα ίδια τα παιδιά, όχι μόνο να καταλάβουν ότι μας ενοχλούν τόσα χρόνια, αλλά ότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το καλό τους. Απευθυνόμαστε στον κάθε αναγνώστη της εφημερίδας για να του υπενθυμίσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Έχουμε συνακόλουθους πλήθος αγανακτισμένων ανθρώπων που μάλιστα συνυπέγραψαν (αριθμώντας 40 υπογραφές) την προηγηθείσα έγγραφη καταγγελία προς αποδέκτες δήμο και Αστυνομία Ρόδου. Όσο για τα γραφόμενα στην παρούσα δημοσίευση, αποτελούν αυτά αποδοχή και έκφραση γνώμης όλων των υπογεγραμμένων συμπολιτών μας τους οποίους και εκπροσωπούμε.

ΣΑΡΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Δάσκαλος – Καθηγητής
Οικονομολόγος – Πολ. Επιστήμονας
ΑΦΑΝΤΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ιατρός Δερματολόγος »

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου