«Κούρεμα» χρέους κατά 50% με απόφαση του Ειρηνοδικείου

«Κούρεμα» χρέους κατά 50% με απόφαση του Ειρηνοδικείου

«Κούρεμα» χρέους κατά 50% με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 442 ΦΟΡΕΣ

Άλλη μία απόφαση με την οποία δίδεται σημαντική βοήθεια σε συμπολίτισσά μας η οποία δεν δύνατο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προσέφυγε στη δικαιοσύνη, εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ρόδου.

Πρόκειται για την 237/2022 απόφαση του δικαστηρίου που εκδόθηκε για 55χρονη συμπολίτισσά μας η οποία ζήτησε και εντάχθηκε στο νόμο περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και πέτυχε δια της δικηγόρου της κας. Εύης Αρνιθενού, «κούρεμα» της τάξης του 50% των χρεών της!

Πιο συγκεκριμένα, η 55χρονη ήταν ιδιωτική υπάλληλος και αμειβόταν με περίπου 1000 ευρώ το μήνα από το 1990 έως και το 2007 οπότε και λόγω ενός ατυχήματος που είχε, αναγκάστηκε να σταματήσει την εργασία της ενώ ελάμβανε και μία μικρή σύνταξη αναπηρίας για μία τριετία.

Η κατάσταση όμως αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, και έτσι προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το συνολικό ποσό οφειλής της 55χρονης ήταν περίπου 115.000 ευρώ ενώ κινδύνευε και η κατοικία όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά της.

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου με την απόφασή του, εξαιρεί από την όποια εκποίηση των τραπεζών την πρώτη κατοικία της συμπολίτισσάς μας και αποφασίζει ότι για τη «διάσωση» της κατοικίας αυτής θα καταβάλλει η 55χρονη το ποσό των 56,991 ευρώ σε 240 δόσεις των περίπου 238 ευρώ ανά μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω