Λείπουν 60 γιατροί, 160 νοσηλευτές και 65 τραυματιοφορείς από το Νοσοκομείο της Ρόδου

Λείπουν 60 γιατροί, 160 νοσηλευτές  και 65 τραυματιοφορείς από το Νοσοκομείο της Ρόδου

Λείπουν 60 γιατροί, 160 νοσηλευτές και 65 τραυματιοφορείς από το Νοσοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2113 ΦΟΡΕΣ

Έγινε εκτενής συζήτηση στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου και γενικότερα στις δομές υγείας στο νησί, για ακόμα μία φορά, συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, προχθές το βράδυ, με αφορμή την επίσκεψη του ΔΥΠεάρχη κ. Χρήστου Ροϊλού και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, τις προηγούμενες ημέρες, στη Νότια Ρόδο.

Καταρχάς, γι’ αυτήν ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος, κ. Μιχάλης Σοκορέλος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εξέτασαν θέματα ουσίας τα οποία τέθηκαν και στη συνάντηση που είχαν με τον δήμαρχο, κ. Αντώνη Καμπουράκη. Μάλιστα, ο πρόεδρος έκλεισε αισιόδοξα λέγοντας ότι το μέλλον φαίνεται καλό και για το Νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, είπε ο δήμαρχος: «Να κάνουμε τι, που σε όλη τη χώρα δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι; Να…εφεύρουμε;

Η Δημοτική Αρχή έχει σίγουρα πάνω στο τραπέζι δέκα, είκοσι, τριάντα αναισθησιολόγους να έρθουν αύριο στο νησί. Αύριο, όποιος γιατρός θέλει να το ακούσει, εγώ μπορώ να τον διαβεβαιώσω.

Το ερώτημα είναι, θα βοηθήσουμε τον κόσμο; Θα λύσουμε το θέμα;», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι η παρουσία τους θα σαμποτάρει την πλήρωση των αναγκαίων θέσεων στο Νοσοκομείο για μόνιμους αναισθησιολόγους.

«Η μεταφορά από γειτονικό μας νησί αναισθησιολόγου θα βοηθήσει να προχωρήσουν τα 750 περίπου χειρουργεία που εκκρεμούν στην ορθοπεδική κλινική ή θα στείλει μήνυμα ότι βρήκαμε λύση και ταυτόχρονα θα έχουμε ένα από τα πανέμορφα νησιά της Δωδεκανήσου να στερείται τον ένα γιατρό που έχουν εκεί;», ρώτησε ρητορικά ο δήμαρχος και μίλησε για πολύ μεγάλα διλήμματα.

Ο κ. Κρητικός

Το στίγμα, όμως, στη συζήτηση αυτή στο δ.σ., έδωσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, γιατρού, κ. Δημήτρη Κρητικού ο οποίος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας όσον αφορά στο Νοσοκομείο και τις δομές υγείας γενικά.

Μίλησε για ένα ένα τεράστιο θέμα, λέγοντας ότι είναι καλό που έρχονται τα κλιμάκια εδώ αλλά τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από το Νοσοκομείο λείπουν 60 ειδικευμένοι γιατροί, 160 νοσηλευτές, 65 τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου, δέκα χειριστές ιατρικών μηχανημάτων, διοικητικοί, τεχνικοί, καθαριστές.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουμε δέκα ασθενοφόρου αλλά υπάρχουν δύο βάρδιες, οι αξονικοί ήταν χαλασμένοι και πήγαιναν με ένα ασθενοφόρο στην ιδιωτική κλινική ενώ ενοικίαζαν με 100 ευρώ ασθενοφόρο από αυτήν!

Το αεροδρόμιο, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι χωρίς γιατρό, είπε ακόμη ο ίδιος ο οποίος είναι γιατρός και έκανε λόγο για ένα τεράστιο πρόβλημα. Κλείνοντας, τόνισε ότι, γι’ αυτά τα ζητήματα πρέπει να είναι όλοι ενωμένοι και πρέπει να πιέσουν και ζήτησε να πάρει πρωτοβουλία το δ.σ., σύσσωμο να απαιτήσει όλα αυτά.

Γ. Τριάντος: «Αγνοούν τα θεσμικά όργανα του Νοσοκομείου»!

Παίρνοντας τον λόγο, στη συνέχεια, ο κ. Γιώργος Τριάντος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο οποίος είναι και διευθυντής της Α’ χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου καθώς και πρόεδρος του επιστημονικού του συμβουλίου, δεν έκρυψε την ενόχληση προφανώς του ιατρικού προσωπικού και όχι μόνο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος και μίλησε με καυστικό λόγο. Αρχικά είπε ότι τυχαία έμαθε για την επίσκεψη του κλιμακίου από τον κ. Σοκορέλο, και τόνισε:

«Για ακόμα μία φορά παρατηρήθηκε μία πλήρης αγνόηση των θεσμικών οργάνων του Νοσοκομείου, είτε αυτά λέγονται επιστημονικό συμβούλιο είτε ιατρική υπηρεσία, είτε λέγεται Σύλλογος των Ιατρών του Νοσοκομείου της Ρόδου, είτε λέγεται Σύλλογος των Εργαζομένων. Πήγαν σε τρία περιφερειακά ιατρεία, Έμπωνα, Γεννάδι και Αρχάγγελο και δεν πέρασαν από το Νοσοκομείο της Ρόδου.

Είναι μία τακτική η οποία δεν είναι σημερινή, είναι επαναλαμβανόμενη.

Εάν δεν έρθουν να κοιτάξουν, να ακούσουν αλλά προπάντων να είναι εκεί και να ακούσουν τα πραγματικά προβλήματα του Νοσοκομείου, μην περιμένετε να ιδρώσει το αυτί κανενός»!

Μάλιστα, ο ίδιος σχολίασε σκωπτικά και το αποτέλεσμα της επίσκεψης, ένα ειδικού τύπου ασθενοφόρο στη Νότια Ρόδο.
Να κάνει τι, αναρωτήθηκε, και είπε: «Εκτός αν είναι τα καινούργιου τύπου, τα οποία…πηγαίνουν μόνα τους: χωρίς οδηγό, χωρίς νοσοκόμο, παραλαμβάνουν τον ασθενή, τον κάνουν ανάνηψη και τον οδηγούν πίσω στο Νοσοκομείο.

Αν υπάρχουν αυτά τα ασθενοφόρα, τότε θα είμαστε και εμείς ευχαριστημένοι»!

Είπε, ακόμη, ότι πήγαν στο περιφερειακό και όχι πολυδύναμο ιατρείο Γενναδίου όπως θα έπρεπε να λειτουργεί από το 2009.
«Με λύπη μου το λέω ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, ή κάποιος δεν προσπαθεί πολύ ή δεν έχει το θάρρος, τα guts να πιέσει καταστάσεις και πράγματα.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια, αυτό είναι αυτό που βιώνουμε σ’ αυτό τον τόπο», κατέληξε ο αντιδήμαρχος.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εντεταλμένος για τη Νότια Ρόδο κ. Σάββας Καραταπάνης, όμως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σοκορέλος, μετά τις τοποθετήσεις, είπε ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί ότι έχουν γίνει και κάποια πράγματα.

Για τους Ρομά

Το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά μπήκε εμβόλιμα στη συνεδρίαση μετά από ανάρτηση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτρη Ιωσήφ.

Ο κ. Κρητικός ζήτησε να ακούσει τη θέση της Δημοτικής Αρχής αλλά και να μην περάσει προς τα έξω ότι είναι εναντίον των ανθρώπων αυτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Τριάντος θέλησε να διαβεβαιώσει έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προσπάθειες, απ’ όλες τις αντιδημαρχίες οι οποίες τους ζητήθηκαν να εφαρμόσουν.

Μάλιστα, είχε φέρει τον φάκελο με όλη την αλληλογραφία τους με το υπουργείο Εργασίας και με τη Γ.Γ. Καταπολέμησης της φτώχειας. Και για την τελευταία πρόταση η οποία έγινε για να ενοικιαστούν κατοικίες, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και ο δήμος εκπόνησαν αυτά που τους ζητήθηκαν, όλες τις μελέτες και τα απέστειλαν στο υπουργείο αλλά μέχρι στιγμής δεν δέχθηκαν κάποια όχληση.

Τέλος, είπε ότι ευελπιστούν να έρθει εδώ η υφυπουργός κα Μιχαηλίδου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Σταμάτης σε ένα συνέδριο που αναμένεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο καθώς θα είναι μία ευκαιρία να τεθούν τα θέματα αυτά επί τάπητος.

Διαβάστε ακόμη

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί