Γεμάτες οι ακτές από παρατημένα φουσκωτά σκάφη

Γεμάτες οι ακτές από παρατημένα φουσκωτά σκάφη

Γεμάτες οι ακτές από παρατημένα φουσκωτά σκάφη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1415 ΦΟΡΕΣ

Παρατημένα στην παραλία από την Αρχαία Κάμειρο, μέχρι και το Μανδρικό βρίσκονται δεκάδες φουσκωτά σκάφη, που χρησιμοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα για την παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στη Ρόδο από δουλεμπόρους.

Εκτιμάται ότι τα φουσκωτά που είναι κατεστραμμένα, βρίσκονται τα περισσότερα από αυτά στην περιοχή, για διάστημα δύο μηνών. Υπάρχουν όμως και φουσκωτά που βρίσκονται εκεί τις τελευταίες μέρες.

Μέχρι και χθες υπήρχαν στη συγκεκριμένη παραλία 10 φουσκωτά μαζί με σαμπρέλες, σωσίβια, κουπιά και διάφορα άλλα αντικείμενα που είχαν μαζί τους οι πρόσφυγες.

Σημειώνεται ότι σε αυτήν την περιοχή το τελευταίο διάστημα βγαίνουν και άλλου τύπου σκάφη όπως τα πολυεστερικά που μεταφέρουν παράνομα πρόσφυγες στο νησί μας τα οποία περισυλλέγουν ιδιώτες κατόπιν άδειας των αρμόδιων αρχών.

Δυστυχώς, τα φουσκωτά των δουλεμπόρων που είναι πλαστικά καταστρέφονται κυρίως από τους διακινητές ή ακόμα και στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την ακτή.

Σε κάθε περίπτωση, η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η παραλία από την Αρχαία Κάμειρο μέχρι και το Μανδρικό είναι απαράδεκτη, και θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να φροντίσουν για την απομάκρυνση των φουσκωτών σκαφών.

Τα σκάφη αυτά είναι στην κυριολεξία κουρελιασμένα και προκαλούν ρύπανση στη θάλασσα και στην ακτή.

Σε λίγο που ο καιρός θα επιδεινωθεί και στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί άνεμοι, τα ήδη κουρελιασμένα σκάφη θα κομματιαστούν και θα διασκορπιστούν σε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο και το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο