Ανοιχτή σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα του Αρχαγγέλου διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου

Ανοιχτή σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα του Αρχαγγέλου διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου

Ανοιχτή σύσκεψη για τα τοπικά προβλήματα του Αρχαγγέλου διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή εκδήλωση για τα προβλήματα της κοινότητας Αρχαγγέλου διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, στις 19:00 η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση της Τ.Ε. ΚΚΕ Δωδεκανήσου, αναφέρονται τα εξής:

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια πλήρη εγκατάλειψη σημαντικών βασικών υποδομών στο χωριό μας, ενώ νέα απαραίτητα έργα δεν γίνονται ούτε σχεδιάζονται, αλλά ανακοινώνονται μόνο στα λόγια.

- Τα δίκτυα ύδρευσης και τα αντλιοστάσια παραμένουν παλιά, ασυντήρητα, με κακοτεχνίες, χωρίς έγκαιρο σχεδιασμό αντικατάστασης και εκσυγχρονισμού.

Έτσι πολλές φορές μέσα στο κατακαλόκαιρο μένουν ολόκληρες περιοχές του Αρχαγγέλου χωρίς νερό.

- Το έργο για την άρδευση στάγδην στον Αίθωνα παραμένει εδώ κα μια 10ετία ημιτελές.

- Τα σχολεία βρίσκονται σε κακή κτιριακή κατάσταση με τα περισσότερα να έχουν παραπάνω μαθητές, από όσους χωράνε.

Όμως το νέο σχολείο στην περιοχή της Λιβάδας εξακολουθεί να παραμένει σταματημένο εδώ και πολλά χρόνια, και να διαβάζουμε μόνο στις εφημερίδες υποσχέσεις από κυβέρνηση και δήμο πως θα ολοκληρωθεί. Για την κατασκευή νέων σύγχρονων δημόσιων σχολείων που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος μας δεν γίνεται ούτε κουβέντα.

- Επίσης οι αθλητικές υποδομές είναι σε κακή κατάσταση και η ανέγερση νέου κλειστού γηπέδου μπάσκετ αποτελεί ακόμα ένα έργο που για αυτό ακούμε εδώ και χρόνια, αλλά μπουλντόζες δεν βλέπουμε!

Η σχετική δημόσια συζήτηση για το συγκεκριμένο έργο αποκαλύπτει, πως όταν και αν προχωρήσει δεν θα αποτελεί μια δημόσια αθλητική εγκατάσταση για συλλόγους και αθλητές, αλλά θα λειτουργεί σαν ιδιωτική επιχείρηση, καθώς αν γίνει, θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα).

- Δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία για ένα χωριό 8.000 κατοίκων, ουσιαστικά για μικρή πόλη, το 2022!

Η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του χωριού δεν έχει νπροχωρήσει με αποτέλεσμα πολλές φορές να πλημμυρίζουν δρόμοι και σοκάκια και σε περίπτωση δυνατής βροχόπτωσης να κινδυνέψουν να χαθούν ζωές και περιουσίες. Έχουν περάσει 20 χρόνια από την μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Αρχαγγέλου χωρίς να εκτελεστεί κανένα έργο και τώρα η περιφέρεια ανακοινώνει και πάλι νέες αντιπλημμυρικές μελέτες, δηλαδή συνεχίζεται η κοροϊδία στο χωριό μας.

- Με μια χιονόπτωση φέτος έκλεισαν δρόμοι στο χωριό και τα σοκάκια τα καθαρίζαμε μόνοι μας! Έκλεισε για ώρες ακόμα και ο κεντρικός Ρόδου – Λίνδου στο ύψος των Κολυμπίων και κόπηκε το νησί στα δύο!

Η κοροϊδία των τοπικών αρχών ξεπερνά κάθε όριο και με το έργο κατασκευής του βιολογικού Αρχαγγέλου. Αμέτρητες υποσχέσεις, αλλά εμείς ζούμε για δεκαετίες τις συνέπειες στην υγεία μας και την καταστροφή στο περιβάλλον από την έλλειψη βιολογικού στο χωριό.

- Το σχέδιο πόλης του Αρχαγγέλου αποτελεί υπόσχεση που ξεπέρασε την 20ετία…

- Η αντισεισμική θωράκιση δεν υπάρχει ούτε καν στο λεξιλόγιο των αρμόδιων….

Για τα παραπάνω θέματα και όλα τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα του τόπου μας, οργανώνουμε ανοικτή σύσκεψη την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, στις 19:00 στο καφενείο στη Λιβάδα.

Στην σύσκεψη θα μιλήσει ο Τάκης Πότσος, στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Χατζηγιάννη.

Αν προβληματίζεσαι και εσύ για αυτή την κατάσταση, αν κατανοείς ότι δεν πάει άλλο, σε καλούμε να συζητήσουμε τις προτάσεις του κόμματός μας, την διέξοδο, και το πως θα αγωνιστούμε μαζί.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa