Πίσω από τα λαμπερά φώτα του Super Cup στη Ρόδο…

Πίσω από τα λαμπερά φώτα  του Super Cup στη Ρόδο…

Πίσω από τα λαμπερά φώτα του Super Cup στη Ρόδο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1214 ΦΟΡΕΣ

Το Super Cup του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή στη Ρόδο, γιατί απλώς δεν μπορούσε να γίνει κάπου αλλού… Καλό θα είναι όμως, εμείς τουλάχιστον, όσοι ήμασταν μέσα στο κλειστό της Καλλιθέας, να κάνουμε έναν απολογισμό κι αν κληθούμε από κάποιους κακεντρεχείς, και μια αυτοκριτική.

Ας ξεκινήσουμε από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος και τον Ολυμπιακό που πήρε την πρώτη κούπα της φετινής σεζόν στο μπάσκετ, ουσιαστικά… χωρίς αντίπαλο. Στον ημιτελικό του Σαββάτου έκανε… πλάκα στον Προμηθέα και τον κέρδισε με 93-65, ενώ την Κυριακή στον τελικό με τον Παναθηναϊκό, και πάλι ήταν νικητής με 67-52.

Στον άλλο σαββατιάτικο ημιτελικό ο Κολοσσός ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό 72-67, στο μοναδικό ενδιαφέρον από πλευράς εξέλιξης παιχνίδι, ενώ στον μικρό τελικό απέναντι στον Προμηθέα, οι «θαλασσί» δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο ν’ ακολουθήσουν το σκορ κι έχασαν με 71-95.

Οι άδειες κερκίδες και το… φιάσκο με τα εισιτήρια
Πάμε τώρα στα των κερκίδων που το Σάββατο δεν παρουσίαζαν και την καλύτερη εικόνα από πλευράς προσέλευσης του κοινού, κάτι απολύτως δικαιολογημένο, όταν έπρεπε ο καθείς να... χρυσοπληρώσει το εισιτήριό του για να παρακολουθήσει από έναν έως και τέσσερις αγώνες.

Υπενθυμίζουμε ότι τα εισιτήρια – που ίσχυαν και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης – ήταν στα 100 ευρώ (για τις κεντρικές θύρες) και στα 80 (για τις πλαϊνές θύρες) και τα παιδικά (για ηλικίες από 6 έως 16 ετών) στα 70 και 50 ευρώ.

Και πάμε τώρα στο sold out που ανακοινώθηκε για τους τελικούς: το απίστευτο! Εισιτήρια πωλούνταν μέχρι και το Σάββατο στις 13.00 (και με νεότερη ανακοίνωση 14.00), οπότε στον ΕΣΑΚΕ ήξεραν ακριβώς τον αριθμό που διατέθηκε. Με βάση τα παραπάνω όμως, κι εφόσον ίσχυαν και για τις δύο ημέρες, δεν ήξεραν πόσος κόσμος θα πάει πού.

Ξαφνικά, λοιπόν, την Κυριακή ανακοινώνουν πως τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, αυτά δηλαδή που πωλούνταν έως και μια μέρα πριν… Πήραν τηλέφωνο τον κόσμο και τον ρώτησαν, δηλαδή, αν θα βρεθεί στον μικρό ή τον μεγάλο τελικό; Αφήστε που στον αγώνα του Κολοσσού με τον Προμηθέα δεν πάτησε… ψυχή, ενώ ήταν υποτίθεται sold out. Αδιανόητο! Παρόλα αυτά στον τελικό κόσμος πήγε, έστω και με προσκλήσεις, κι αυτό θα έλειπε…

Οργανωμένοι χωρίς διακριτικά και το «οπλοστάσιο» έξω από το γήπεδο
Στον αγώνα έκανε… παρέλαση (εννοείται δικαιολογημένα) όλη η Ελληνική Αστυνομία με πάνω από τριάντα άνδρες των ΜΑΤ κι άλλους τόσους, μην πω και παραπάνω, από διαφορετικές υπηρεσίες της προφανώς. Στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Ρόδο, οργανωμένοι, έστω και χωρίς διακριτικά, φίλαθλοί του δεν… φάνηκε να βρέθηκαν, κάτι για το οποίο, απ’ όσο ξέρω, υπήρξε κι ενημέρωση εξαιτίας της τσουχτερής τιμής των εισιτηρίων.

Από τον Παναθηναϊκό όμως ήταν οι οργανωμένοι (χωρίς διακριτικά επίσης) στις κερκίδες κι αυτό ήταν ηλίου φαεινότερον. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν βρίσκονταν και οι «ερυθρόλευκοι» εκεί και… απαντούσαν με συνθήματα κι όχι μόνο ο ένας στον άλλον στον κυριακάτικο τελικό.

Για τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου με κτήματα, ελαιόδεντρα, αγριόχορτα, εξαιρετικές πέτρες για τις «μάχες» των οπαδών κι ένα… νταμάρι πραγματικό απέναντι από το πάρκινγκ, ας μην αναφερθούμε, καλύτερα. Για να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παρεξήγηση, γίνεται λόγος για μια μειοψηφία οπαδών που δυστυχώς στην Ελλάδα αποδείχτηκε πως μπορεί και να χαλάσει μια ωραία αθλητική γιορτή. Αυτό δέον να θεωρηθεί δεδομένο.

Οι δημοσιογράφοι σαν σαρδέλες στα θεωρεία…
Θα πρέπει όμως να γίνει αναφορά και στο θέμα των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων που έγινε ο κακός χαμός… Λέγεται, λοιπόν, ότι διαπιστεύτηκαν είκοσι πέντε άτομα από τα τοπικά ΜΜΕ και την Αθήνα. Λέγεται… Φήμη είναι… Οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν στα θεωρεία να υπάρχουν τα αυτονόητα: δηλαδή είκοσι πέντε καθίσματα με ανάλογες θέσεις και πρίζες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ψάχνονται πριν τον πρώτο ημιτελικό οι δημοσιογράφοι κι όσοι είχαν εν πάση περιπτώσει την ευθύνη, ώστε να βρεθούν πολύπριζα, καρέκλες και να στριμωχτούν σαν τις σαρδέλες οι περισσότεροι. Να υπενθυμίσουμε ότι τα θεωρεία στο κλειστό της Καλλιθέας δεν χωράνε ούτε δεκαπέντε άτομα, αξιοπρεπώς εννοείται.

Εκτός αυτού, δόθηκε ένας κωδικός wi-fi, αλλά επειδή όλοι οι υπολογιστές έκαναν χρήση, δίκτυο ουσιαστικά δεν υπήρχε. Έτσι, επιστράτευσαν όλοι τα δεδομένα των κινητών τους (αν είχαν) μπας και κάνουν δουλειά… Για να είμαστε όμως δίκαιοι, στις θέσεις υπήρχαν νερά κι αναψυκτικά σε μπουκάλι και μοιράζονταν και σάντουιτς. Στον κόσμο νερό κι αναψυκτικά δίνονταν σε ποτήρια πλαστικά ή χάρτινα, για να υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο…

Καλό είναι ν’ αναφέρουμε επίσης ότι στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής στο Νεστορίδειο, μοιράζονταν οι διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων (αυτών των είκοσι πέντε, λέμε…) και δεν υπήρχε χώρος ούτε για πέντε.

Αγώνας δρόμου για καθαρισμό κι απολυμάνσεις σε αποδυτήρια και όχι μόνο…
Το άλλο τραγελαφικό είναι ότι δεν υπάρχουν αποδυτήρια για τέσσερις ομάδες στο κλειστό της Καλλιθέας. Έτσι, μετά τον κάθε αγώνα έπρεπε να καθαριστούν, ν’ απολυμανθούν και να μπουν οι επόμενοι, κάνοντας τα συνεργεία αγώνα δρόμου για να διατηρούνται σε μια καλή κατάσταση και χωρίς σκουπίδια και οι κερκίδες.

Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που το δεύτερο στο πρόγραμμα της κάθε μέρας παιχνίδι ξεκινούσε με διαφορά ωρών και κάτι από τη λήξη του πρώτου. Στα δημοσιογραφικά θεωρεία της Καλλιθέας μάλιστα, κυκλοφόρησε κι ένα… ανέκδοτο για παίκτες των δεύτερων αγώνων που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα και περίμεναν με το ζόρι να βγουν οι άλλες ομάδες από μέσα. Κάποιοι συνάδελφοι το θεώρησαν πιθανό και κάποιοι όχι…

Και το επιμύθιο…
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μηδενιστεί η προσπάθεια όλων όσοι θέλησαν η διοργάνωση να φιλοξενηθεί στη Ρόδο αξιοπρεπώς. Ασφαλώς και δούλεψαν δεκάδες άνθρωποι σε κάθε τομέα κι έτρεξαν, ώστε να μην υπάρξει κανένα σοβαρό θέμα.

Εμείς όμως είμαστε εδώ για να τονίζουμε έως ένα σημείο, τι έγινε λάθος σε μια διοργάνωση που περιφερόταν από… χωρίου εις χωρίον για να βρει στέγη. Στη Ρόδο, ευτυχώς, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και καλό είναι όσα καταγράφηκαν από τους διοργανωτές, ν’ αποτελέσουν μπούσουλα, ώστε τα επόμενα Super Cup να φιλοξενούνται με τον καλύτερο τρόπο για όλους…
Καλή αγωνιστική περίοδο να έχουμε!

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Έκλεισε τη σεζόν με αξιοπρέπεια ο Κολοσσός H Hotels Collection

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!