Μεγάλη «πληγή» η έλλειψη γιατρού στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Μεγάλη «πληγή» η έλλειψη γιατρού στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Μεγάλη «πληγή» η έλλειψη γιατρού στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Πολύ καλά τα επισημαίνει ο Βάιος Καλοπήτας για το διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου που εδώ και χρόνια παραμένει χωρίς γιατρό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για τους εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες, αλλά και τεράστια προβλήματα.

Το πιο σημαντικό από αυτά τα προβλήματα, είναι η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ του ΕΚΑΒ που γίνεται όποτε παρουσιάζεται περιστατικό που χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Με πιο απλά λόγια, ακόμα κι αν ένας επιβάτης (από τις χιλιάδες που φεύγουν κι έρχονται καθημερινά μέσω του διεθνούς αερολιμένα μας), στραμπουλήξει το πόδι του, θα πρέπει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με το πλήρωμά του να μεταβεί επιτόπου. Διότι τις περισσότερες φορές αυτό γίνεται:

Λιποθυμικά περιστατικά, στραμπουλήγματα και διάφορα άλλα που δεν χρήζουν μεταφοράς στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αντιμετωπίζονται από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που καλούνται να καλύψουν ένα τεράστιο κενό που η πολιτεία έχει αφήσει εδώ και χρόνια ακάλυπτο.

Για όσο δε χρονικό διάστημα χρειαστεί να γίνει αυτό, κάποιο άλλο περιστατικό (που μπορεί να είναι πολύ πιο σοβαρό και κρίσιμο ) ενδέχεται να καθυστερήσει με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται.

Να το ξαναπούμε και να το φωνάξουμε άραγε ή δεν έχει νόημα, τόσες φορές που το έχουμε επισημάνει; Ότι δηλαδή οι τοπικοί μας φορείς, οι εκπρόσωποι και όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, θα πρέπει να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να κλείσει άμεσα το σοβαρό αυτό ζήτημα; Για ζωές ανθρώπων μιλάμε. Όχι για τίποτε επενδύσεις...!

Μιχ.Μ.

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»