Θετικές εξελίξεις υπήρξαν για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Θετικές εξελίξεις υπήρξαν για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Θετικές εξελίξεις υπήρξαν για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 697 ΦΟΡΕΣ

Θετικές εξελίξεις στο θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είχαμε χθες καθώς υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας την ΠΕΔ και την ίδια την εταιρεία για το μέλλον και τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης με αφορμή τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της ΠΕΔ που έγινε στην Αθήνα, συναντήθηκε χθες με τον υπουργό πολιτικής προστασίας κ. Στυλιανίδη και υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας που επιτρέπει στην εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτή την ευχάριστη εξέλιξη, ο δήμος από καιρό προετοίμαζε το έδαφος και είχε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο όπως ανέφερε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της εταιρείας Νεκτάριος Φλοσκάκης, δηλώνοντας τα εξής:

«Επιτέλους υπεγράφη από το υπουργείο προστασίας του πολίτη το σύμφωνο συνεργασίας που επιτρέπει τη λειτουργία της εταιρίας υπό τη μορφή που ξέραμε και θα μπορεί να δέχεται πλέον χρηματοδότηση τόσο από το δήμο, όσο και την περιφέρεια. Το σύμφωνο συνεργασίας είναι ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη, τον υπουργό κ. Στυλιανίδη και εμένα ως πρόεδρο της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ».

Σε μία πρώτη δήλωσή του για την εξέλιξη, αυτή ο πρόεδρος του ΕΚΡ Παναγιώτης Εγγλέζος αναφέρει τα εξής: «Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας, αμφισβήτησης, αγωνίας των εργαζομένων στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, επιτέλους τα καταφέραμε...

Η εταιρεία θα συνεχίσει να υπάρχει και θα λειτουργήσει ξανά... Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη που κατάλαβε την αναγκαιότητα και την προσφορά της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια στο νησί μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουρακη και τον αντιδήμαρχο κ. Φλοσκακη για την επιμονή τους και τις προσπάθειές τους.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ εκ μέρους των εργαζομένων είναι για τον βουλευτή της ΝΔ κ. Μάνο Κόνσολα που χάρη στις συντονισμένες ενέργειές του σε συνεργασία με όλους τους παραπάνω, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλω σαν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου να συγχαρώ τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων τον Σάββα Πιλατέρη για την πίστη του και τον αγώνα που έδωσε από την πρώτη στιγμή.

Το εργατικό κέντρο Ρόδου θα συνεχίσει να είναι κοντά σε όλους τους εργαζόμενους και τους αγώνες που δίνουν...
Κανείς εργαζόμενος μόνος...»

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

Aπό τον βουλευτή κ. Μ. Κόνσολα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η πρόταση του βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για τη σύναψη μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, την Εταιρεία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, μια δομή που τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε από την αυτοδιοίκηση, είναι πλέον πραγματικότητα.

Σήμερα, υπογράφηκε το σχετικό μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα στον υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.
Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για να αναπτύσσει δράσεις πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προκειμένου να αναπτύσσει δράσεις αλλά και να απασχολεί εργαζόμενους ήταν ένα μεγάλο και αξεπέραστο εμπόδιο το τελευταίο διάστημα.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας συνιστά αναγνώριση του ρόλου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ενώ αξίζει να επισημανθεί και μία ακόμα πρόταση που κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας και αφορά στην εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη διευθέτηση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος που δίνει διέξοδο στη δραστηριοποίηση μιας σημαντικής δομής πολιτικής προστασίας για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.
Είχαμε και έχουμε ανάγκη μιας δομής όπως η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε ζητήματα πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης διασφαλίζει την χρηματοδότηση αυτής της δομής».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας