Ίδρυμα Χατζηγάκη: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον σε 6 ακριτικά νησιά

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον σε 6 ακριτικά νησιά

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το περιβάλλον σε 6 ακριτικά νησιά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 242 ΦΟΡΕΣ

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη μέσα από μία νέα δημιουργική σύμπραξη με την "Coco-Mat", την "Tribe in Action", την "EF93" και τις εκδόσεις «Διόπτρα» πραγματοποιεί μία σειρά δράσεων με επίκεντρο μαθητές και μαθήτριες της Α’/βάθμιας εκπαίδευσης σε 6 διαφορετικά ακριτικά νησιά, με πρώτο σταθμό το Καστελλόριζο.


Το πρόγραμμα «Παιδεία και Περιβάλλον» ξεκίνησε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας τον περασμένο Μάιο, υπογραμμίζοντας ότι παιδεία και περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, με στόχους:
- την προώθηση κυκλικών και βιώσιμων πρακτικών
- την ενδυνάμωση της πολυδιάστατης, βιωματικής εκπαίδευσης
- την ουσιαστική αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες

Το πρόγραμμα «Παιδεία και Περιβάλλον» τελεί υπό την αιγίδα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει δράσεις σε 6 διαφορετικά ακριτικά νησιά για το 2022-23.
Η "Coco-Mat" υποστηρίζοντας το πρόγραμμα, προχώρησε σε δωρεά 50 σχολικών τσαντών. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη, με την υποστήριξη των εκδόσεων «Διόπτρα» ολοκλήρωσε δωρεά βιβλίων προσχολικής ηλικίας για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ίσης και ελεύθερης πρόσβασης σε διαφορετικά βιβλία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 με εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης, με ανάγνωση βιβλίων στα παιδιά από μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη και με μία ανοιχτή δενδροφύτευση, η οποία έλαβε χώρα στο νησί με τη συνεργασία και την αρωγή του δήμου Μεγίστης και την προσωπική στήριξη του δημάρχου Γεώργιου Σαμψάκου και του αντιδημάρχου Στράτου Αμύγδαλου.

Οι Αυστραλοί κινηματογραφιστές Chedwa Pugh Whyte και Rahm Adamedes από την Integrated MediaIM κατέγραψαν τις δράσεις στο πλαίσιο γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για το νησί, με στόχο τη διάδοση της αποστολής του Ιδρύματος Χατζηγάκη στην Αυστραλία.

Η υποστήριξη από το εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα από τη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Μεγίστης κυρία Βασιλική Σκουμπάκη και τη νηπιαγωγό κυρία Παυλίνα Χατζησταύρου, ήταν πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή των δράσεων.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων