Ανοικτός σε συνεργασίες προ των εκλογών ο Δημήτρης Κρητικός

Ανοικτός σε συνεργασίες προ των εκλογών ο Δημήτρης Κρητικός

Ανοικτός σε συνεργασίες προ των εκλογών ο Δημήτρης Κρητικός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 454 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτός σε συνεργασίες και συμπράξεις με ανθρώπους που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον δήμο Ρόδου δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sky Ρόδου” ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρης Κρητικός.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην δήμαρχος Καμείρου, η προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδος είχε χαρακτηριστεί από τις μετεκλογικές συνεργασίες. Η νέα θα χαρακτηριστεί από τις προεκλογικές συνεργασίες.

«Θα ήθελα να ηγηθώ συνδυασμού γιατί έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά είναι δύσκολο για να γίνει ένας συνδυασμός. Αυτό ισχύει για όλους, ακόμη και για τη δημοτική αρχή. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι θα πρέπει να ενσωματωθούν τα τοπικά συμβούλια στα ψηφοδέλτια των υποψήφιων δημάρχων και αυτό είναι δύσκολο. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δεν θέλει να ασχοληθεί.

Τον απωθεί ότι τα χωριά μας δεν εκπροσωπούνται και κυρίως ότι δεν θα έχουν ανεξάρτητους συνδυασμούς. Το ενδιαφέρον χάνεται. Όλα είναι ανοικτά. Αν βρεθούν τα αξιόλογα πρόσωπα θα είμαστε υποψήφιοι, αν όχι θα γίνουν προγραμματικές συμφωνίες» , τόνισε ο κ. Κρητικός.

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος με τον νυν δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη είπε:
«Δεν έχει γίνει συζήτηση καμία. Αναφέρω ότι είναι δύσκολο να γίνει συνδυασμός. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσει η «Ρόδος Αξιών» αλλά το λέω από τώρα, είναι δύσκολο.

Όλα είναι ανοικτά. Αν καταλήξουμε με κάποιους και συνεργαστούμε, καλώς. Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε. Δεν με απασχολεί η θέση του δημάρχου και οι καρέκλες αλλά να διοικηθεί σωστά ο τόπος. Όλα είναι ανοικτά. Δεν αναφέρω ονόματα.

Εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές στον τρόπο διοίκησης. Όταν καταλήξουμε σε πρόγραμμα θα συνεργαστούμε. Διαφωνούμε σε πολλά σημεία με τη δημοτική αρχή και συμφωνούμε σε λίγα. Πρέπει να αλλάξουν ορισμένα πράγματα. Αν γίνει προγραμματική συμφωνία θα δούμε στην πορεία.

Απαντώντας σε ερώτηση τόνισε πως δεν θα είναι εκείνος που θα προκαλέσει κάποια σύμπραξη.
«Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση και μια ενότητα για τον τόπο. Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει τίποτε. Μπορεί αύριο να εμφανιστεί κάποιος που να ζητήσει τη βοήθειά μας. Δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Μακάρι να υπάρξει», τόνισε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο κ. Γιάννης Ιατρίδης τόνισε:
«Υπάρχει παράταξη και πρόγραμμα. Αν συνεργαστούμε θα είναι σε επίπεδο προγραμματικής συμφωνίας. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να βγουν μπροστά άνθρωποι. Αυτό έχει σημασία και όχι οι καρέκλες».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου