Προειδοποίηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για... εικονικές αποζημιώσεις

Προειδοποίηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για... εικονικές αποζημιώσεις

Προειδοποίηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ρόδου για... εικονικές αποζημιώσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 844 ΦΟΡΕΣ

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, έκανε χθες με προσωπική του ανάρτηση στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου αναφορικά με πληροφορίες που θέλουν εργοδότες να ζητούν πίσω από τους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις που τους έχουν καταβάλει νόμιμα.

Ο κος Παναγιώτης Εγγλέζος, επισημαίνει συγκεκριμένα:

«Ξεκίνησαν δυστυχώς στην περιοχή μας και τα φαινόμενα με τους εργοδότες να ζητάνε από τους εργαζόμενους τις αποζημιώσεις που τους καταβάλουν μετά την απόλυσή τους και τη λήξη της σύμβασής τους, τους υποχρεώνουν να κάνουν ανάληψη από τα ATM και να επιστρέψουν τα δικά τους λεφτά στον εργοδότη.

Προειδοποιούμε αυτούς τους εργοδότες, εάν μπορεί να τους χαρακτηρίσει κάποιος εργοδότες,ότι γνωρίζουμε ποιοι είναι και ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεων σύντομα με την τακτική που εφαρμόζουν, καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους που δέχονται τέτοια πίεση να μην υποχωρούν και να καταγγέλλουν άμεσα τέτοιες παράνομες πράξεις των εργοδοτών.

Είναι ντροπή κύριοι μετά από μία σεζόν που γεμίσε τα ταμεία σας να εφαρμόζετε τέτοιες τακτικές οι οποίες είναι εις βάρος των εργαζομένων σας που αυτοί είναι η αιτία που γέμισαν τα ταμεία σας.

Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να βγουν στους δρόμους και να αρχίσουν ελέγχους ώστε να σταματήσει αυτό το ντροπιαστικό φαινόμενο.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών