Καλούνται σε συνάντηση οι παρατάξεις Χατζηδιάκου και Κουσουρνά για νέο αρχηγό

Καλούνται σε συνάντηση οι παρατάξεις Χατζηδιάκου και Κουσουρνά για νέο αρχηγό

Καλούνται σε συνάντηση οι παρατάξεις Χατζηδιάκου και Κουσουρνά για νέο αρχηγό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1492 ΦΟΡΕΣ

Τι σχεδιάζουν τα στελέχη ενόψει των δημοτικών εκλογών

Συνάντηση αυτοδιοικητικών που μετείχαν είτε ως υποψήφιοι, είτε ως στελέχη στις δημοτικές παρατάξεις των πρώην δημάρχων Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες, έτσι ώστε να αναδειχθεί νέος αρχηγός, ενόψει της αποχώρησης του Φώτη Χατζηδιάκου και της ένταξής του ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου.

Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», αναμένεται να κληθούν όλοι οι αιρετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης Χατζηδιάκου, αλλά και προηγούμενοι που μετείχαν στο διοικητικό σχήμα της δημοτικής αρχής, με δήμαρχο τον Στάθη Κουσουρνά.

Από αυτούς, όπως διευκρίνιζαν με νόημα στελέχη της παράταξης που βρίσκονται στον πυρήνα των διοργανωτών, δεν θα μετάσχουν τα στελέχη εκείνα που συμμετείχαν σε αυτές τις παρατάξεις είτε ως υποψήφιοι, είτε ως αιρετοί και οι οποίοι στη συνέχεια αυτονομήθηκαν ή συμμετείχαν στις εκλογές με την παράταξη του σημερινού δημάρχου κου Αντώνη Καμπουράκη.

Το σύνολο των στελεχών που υπολογίζεται ότι θα πάρει μέρος σε αυτή τη συνάντηση, υπερβαίνει τα 200.

Από αυτούς θα αναδειχθεί συντονιστική επιτροπή η οποία θα αναλάβει ρόλο εποπτείας των διαδικασιών, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καταλήξουν σε άμεσες αποφάσεις όλα όσα θα ακουστούν και θα κατατεθούν μέσα στην αίθουσα.

Τις διαδικασίες σε πρώτη φάση (σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση της συνάντησης αυτής) έχουν αναλάβει οι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι: Αγαπητός Πάλλας, Δημήτρης Ζανεττούλης και Γιάννης Κορωναίος.

Ήδη τα επιτελεία του Φώτη Χατζηδιάκου και Στάθη Κουσουρνά έχουν διαβιβάσει στην επιτροπή τις λίστες με τα ονόματα, τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις όλων των μελών που συμμετείχαν στις παρατάξεις τους στις εκλογές, και από χθες έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ενημέρωσής τους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα γίνουν τοποθετήσεις από όσα στελέχη το επιθυμούν, ενώ εκτιμάται ότι θα κατατεθούν εκτός από υποψηφιότητες και προτάσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία μέσα από τις διαδικασίες ένα από αυτά θα αναδειχθεί κατά πάσα πιθανότητα ως επικεφαλής της όλης προσπάθειας.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Φώτη Χατζηδιάκου, επισήμαναν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει κλείσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% το ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για τον δήμο της Ρόδου, τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Δεν αποκλείεται πάντως, στη συνάντηση αυτή, να παραβρεθούν ως εγγυητές και οι δύο πρώην δήμαρχοι Ρόδου (κ.κ Φώτης Χατζηδιάκος και Στάθης Κουσουρνάς), ενώ από τη συνάντηση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποκλειστούν πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί και παλαιότερα με τον χώρο της αυτοδιοίκησης, στον πρώτο ή τον δεύτερο βαθμό.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής η οποία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών σε ό,τι αφορά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναμένεται να ανακοινωθούν αμέσως μετά από τους εκπροσώπους της εφορευτικής επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι μπαίνουμε πλέον (νωρίτερα ίσως απ’ ό,τι αναμενόταν) σε προεκλογικούς ρυθμούς στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης για την περιοχή της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά