Τηλέμαχος Καμπούρης: Το νησί έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με δεκάδες έργα

Τηλέμαχος Καμπούρης: Το νησί έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με δεκάδες έργα

Τηλέμαχος Καμπούρης: Το νησί έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο με δεκάδες έργα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1174 ΦΟΡΕΣ

Με τους προέδρους των κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου είχε συνάντηση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Τηλέμαχος Καμπούρης, για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2023.

Η σύσκεψη έγινε στο Γεννάδι, παρουσία των κυρίων Καλαποδάκη, Ζαννετάκη, Λάμπρου, Καραγιάννη, Κώστα, Κουγκρά, Ακκούρη, Βούκκη και Παπασάββα, αλλά και του εντεταλμένου συμβούλου Νότιας Ρόδου Σάββα Καραταπάνη.

Σύμφωνα με όσα είπε στον Real Voice 99.5 και τον Τέρη Χατζηιωάννου, ο αντιδήμαρχος Τηλέμαρχος Καμπούρης, ήταν άκρως εποικοδομητική η συνάντηση με τους προέδρους, «κατατέθηκαν σημαντικές προτάσεις έργων σε μια περιοχή που έχει ανάγκη παρεμβάσεων, αλλά που παράλληλα έχει τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, αφουγκραζόμενοι τους ανθρώπους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες των χωριών τους».

Επιπλέον, ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι το νησί έχει μετατραπεί αυτή την περίοδο σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με τα δεκάδες έργα για ασφαλτοστρώσεις και σχολεία που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για εποικοδομητική συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων έκανε λόγο μιλώντας στον Real Voice 99.5 ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Απολακκιάς Τσαμπίκος Καραγιάννης. Όπως είπε, γίνονται προσπάθειες και από τον δήμο και από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς Νίκος Ζαννετάκης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καμπούρης αναφέρθηκε στα έργα που θα προωθηθούν μέσα από το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 στα χωριά της Νότιας Ρόδου, ενώ επισήμανε ότι οι παριστάμενοι πρόεδροι ζήτησαν τα αυτονόητα:

«Είχαμε μία σύσκεψη με τους προέδρους των Κοινοτήτων της Νότιας Ρόδου, από κει ξεκινήσαμε τη διαβούλευση -συζήτηση για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του 2023, δώσαμε τις κατευθυντήριες και τον τρόπο με τον οποίο περιμένω τις προτάσεις τους.

Ήταν η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό γιατί και την πρώτη φορά από την ημέρα που ανέλαβα εγώ τα καθήκοντά μου στις Τεχνικές Υπηρεσίες, είχα ζητήσει από τους προέδρους και από τα Τοπικά Συμβούλια να μου στείλουν τις προτάσεις τους γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα τις ανάγκες των χωριών τους.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε 100% τι χρειάζεται το κάθε χωριό, αλλά όταν το παίρνεις με επίσημη μορφή μέσα από αποφάσεις των Τ.Σ., είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος για να καταρτιστεί ένα Τεχνικό Πρόγραμμα.

Παράπονα δεν υπήρξαν, γιατί υπάρχει καθημερινή συνομιλία με όλους τους προέδρους, το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό για όλους. Ήταν μία άκρως εποικοδομητική συζήτηση, η οποία στηρίχθηκε σε ερωτήσεις δικές τους όσον αφορά το τι προτίθεμαι εγώ να εντάξω στο Τεχνικό Πρόγραμμα του ’23.

Έχουμε μία εξαιρετική σχέση με όλους τους προέδρους, ενώ είμαστε στις καρέκλες αυτές για να ακούμε και τα παράπονα και την κριτική, στη συγκεκριμένη συζήτηση δεν είχαμε τέτοια θέματα, παρά μόνο για το μέλλον και για το τι προτιθέμεθα να εντάξουμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα».

Ερωτηθείς ο κ. Καμπούρης ποιες θα είναι οι παρεμβάσεις π.χ. αγροτική οδοποιία, έργα ύδρευσης και ποια θα είναι η κατεύθυνση σχετικά με τεχνικό πρόγραμμα του 2023, ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι:

«Ζήτησαν τα αυτονόητα και θα πω το εξής: κάποια πράγματα παύουν να είναι αυτονόητα όταν έχουν χρόνια να γίνουν, εγώ δεν κατακρίνω κανέναν, δεν μιλάω για αδιαφορία, για ανυπαρξία, απλά κάποια πράγματα τα οποία ήταν αυτονόητα, δεν είχαν συμβεί.

Δεν νοείται το 2023 να μην έχουμε πλήρως ασφαλτοστρωμένους δρόμους και στην πόλη αλλά και στα χωριά, αν και η άποψή μου είναι ότι στα χωριά δεν πρέπει να μπαίνει ίχνος ασφάλτου και πρέπει να δημιουργήσουμε έναν πιο παραδοσιακό χαρακτήρα μέσω των πλακοστρώσεων, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε έντονα σε αυτή τη συνάντηση, θεωρώ λοιπόν ότι κάποια πράγματα, όπως είναι η ασφαλτόστρωση, το πεζοδρόμιο, ο φωτισμός, η αγροτική οδοποιία όταν μιλάμε για χωριά, ναι μεν είναι αυτονόητα, αλλά είχε πάρα πολλά χρόνια να υλοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό. Γινόντουσαν σταδιακά και περιοδικά, αλλά μέχρι εκεί.

Μιλήσαμε για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς τους μέσα από αυτές τις εργολαβίες που θα προκύψουν το 2023 με ασφαλτοστρώσεις, με επέκταση του δημοτικού φωτισμού, με πεζοδρόμια για τα χωριά τους, με αγροτική οδοποιία, με συντηρήσεις δημοτικών, αλλά και σχολικών κτιρίων.

Επειδή από την αρχή της θητείας έχουν γίνει αρκετά πράγματα, ό,τι έχει μείνει θα το συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμα του ’23, να το ολοκληρώσουμε και αυτό.

Ορμώμενοι και καθοδηγούμενοι από τα έργα των προηγούμενων χρόνων, τα οποία βέβαια είναι αποτυπωμένα στο χαρτί και όχι στο στο μυαλό του καθενός και σε υπόσχεση, μπορούμε να κινηθούμε και να σχεδιάσουμε τον τελευταίο χρόνο.

Αυτός ήταν και ο άξονας της συζήτησης ότι θέλουμε να πάμε λίγο πιο στοχευμένα, να μου ζητήσει ο καθένας ένα έργο που είχε ας το πούμε «καψούρα», να το πω πιο λαϊκά, να το κάνουμε και θα το συμπεριλάβω εγώ σε ένα κωδικό στο τεχνικό πρόγραμμα, αλλά και κατά τα άλλα να κρατήσουμε αυτό το χαρακτήρα του τεχνικού προγράμματος που συγκέντρωνε τα πάντα σε 7-8 βασικούς κωδικούς».

Καταλήγοντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, στάθηκε στα έργα που είναι συμβασιοποιημένα και δημοπρατημένα, τονίζοντας ότι το νησί της Ρόδου αυτή τη στιγμή είναι ένα απέραντο εργοτάξιο: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το νησί είναι ένα απέραντο εργοτάξιο.

Και επειδή τα έχω συγκεντρώσει για το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να τα πω, θα σας πω ότι έχουμε 17 συμβασιοποιημένες ασφαλτοστρώσεις και 11 δημοπρατημένες που περιμένουν να ξεκινήσουν. Έχουμε 14 συμβασιοποιημένες συμφωνίες για σχολικές συντηρήσεις και 8 δημοπρατημένες.

Πέντε συμβασιοποιημένες για αθλητικές εγκαταστάσεις, 6 συμβασιοποιημένες για δημοτικά κτήρια και πέντε δημοπρατημένες, 9 δημοπρατημένους φωτισμούς και πάει λέγοντας, δηλαδή το νησί είναι ένα απέραντο εργοτάξιο αυτή τη στιγμή και έτσι θα συνεχίσει».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο