Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου Λάερμα - Προφύλια ζητάνε οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Ασφαλτόστρωση του αγροτικού  δρόμου Λάερμα - Προφύλια  ζητάνε οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου Λάερμα - Προφύλια ζητάνε οι πρόεδροι των κοινοτήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 755 ΦΟΡΕΣ

Την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για την ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου που συνδέει τα χωριά Λάερμα και Προφύλια ζητούν σε επιστολές τους οι πρόεδροι των κοινοτήτων κ. Πατούνας Αναστάσιος και κ. Παπασάββας Μαυρουδής.

Όπως αναφέρουν οι κύριοι Πατούνας και Παπασάββας στις επιστολές τους, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο χωμάτινο δρόμο χωρίς ασφαλτόστρωση ο οποίος τους χειμερινούς μήνες λόγω των συχνών βροχοπτώσεων γίνεται απροσπέλαστος, ενώ στην περιοχή σημειώνονται και ατυχήματα από διερχόμενους οδηγούς δίκυκλων οχημάτων.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου κοινότητας Λαέρμων προς τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, αναφέρει τα εξής:

«Σας υπενθυμίζουμε ότι ο δρόμος από Λάερμα προς Προφύλια είναι ο μοναδικός χωμάτινος επαρχιακός δρόμος που υπάρχει στο νησί.
Παρά τη συντήρησή του κάθε χρόνο με γκρέιντερ, με τις πρώτες βροχοπτώσεις χαλάει και πάλι με αποτέλεσμα να γίνεται απροσπέλαστος από επιβατικά αυτοκίνητα και επικίνδυνος για μηχανές και μοτοποδήλατα.

Συχνά αναγκαζόμαστε να παρέχουμε πρώτες βοήθειες ή ακόμα να μεταφέρουμε με τα ιδιωτικά μας αυτοκίνητα οδηγούς μηχανών (κυρίως τουρίστες) που έχουν ατυχήματα κατά τη διέλευση του δρόμου.
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας προκειμένου να ενταχθεί σε πρόγραμμα για μελλοντική ασφαλτόστρωση.
Είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις».

Αντίστοιχα, στην επιστολή του προς τις τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας Ν. Αιγαίου, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Ευστρατίου και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Σάββα Καραταπάνη, ο πρόεδρος της κοινότητας Προφύλια αναφέρει:

«Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ασφαλτόστρωση της επαρχιακής οδού Προφύλια – Λάερμα ώστε να αποφύγουμε συχνά προβλήματα που δημιουργούνται κυρίως τους χειμερινούς μήνες, λόγω του ότι παραμένει χωμάτινη οδός».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας