Κ. Σαρρής: Κανείς δεν έχει σφετεριστεί ακίνητα που ανήκουν σε Τούρκους

Κ. Σαρρής: Κανείς δεν έχει σφετεριστεί ακίνητα που ανήκουν σε Τούρκους

Κ. Σαρρής: Κανείς δεν έχει σφετεριστεί ακίνητα που ανήκουν σε Τούρκους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 929 ΦΟΡΕΣ

«Κανείς δεν έχει σφετεριστεί ακίνητα που ανήκουν σε Τούρκους», δήλωσε χθες ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Κώστας Σαρρής.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Safak με το οποίο επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα ιδιοκτησιών και στα Δωδεκάνησα ο κ. Σαρρής δήλωσε πως είναι προπαγάνδα μόνο και μόνο για να φανατιστεί κόσμος στην Τουρκία.

«Αυτά που λένε είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Το Κτηματολόγιο καταρτίστηκε επί Ιταλοκρατίας και όλα τα ακίνητα που κατεγράφησαν στο όνομα των Οθωμανών παραμένουν. Πελάτης μου ήρθε από τη Σμύρνη για να βρει τα ακίνητα του στην Κατταβιά. Είναι κανονικά στο όνομά του. Δεν έχει χαθεί κανένα ακίνητο.

Έχουν καταγραφεί όλα τα ακίνητα. Με την καταγραφή θωρακίστηκε η περιουσία των Οθωμανών. Στην Κατταβια σχεδόν όλα τα ακίνητα είναι πάνω σε Τούρκους γραμμένα. Δεν έχει αλλοιωθεί η καταγραφή που έχει γίνει επί Ιταλοκρατίας. Από τη βασική κτηματολογική εγγραφή δεν υπάρχουν αλλαγές», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου τόνισε πως είναι και πολλοί Τούρκοι που έχουν φύγει στην Τουρκία αλλά έχουν μεταβιβάσει τα ακίνητά τους στις οικογένειές τους.

«Πολλοί έχουν φύγει και έχουν πάει στην Τουρκία αλλά τα έχουν μεταβιβάσει στις οικογένειές τους. Κανείς δεν έχει σφετεριστεί κανένα ακίνητο. Στην Κωνσταντινούπολη χάθηκαν περιουσίες των Ελλήνων. Εδώ διατηρούνται οι περιουσίες των Τούρκων.

Είναι κάτι τελείως αντίθετο. Ακόμη και αν ο ιδιοκτήτης δεν εμφανίζεται, πάλι διατηρούνται οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Δεν χάνεται κανένα ακίνητο από αυτά που είναι καταγεγραμμένα στο Κτηματολόγιο», επανέλαβε ο κ. Σαρρής.
Κάποιοι Τούρκοι, είπε ακόμη ο κ. Σαρρής πούλησαν τα ακίνητά τους εδώ και έχουν κάνει επενδύσεις στην Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας