Ασκήθηκαν διώξεις σε τρεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Ασκήθηκαν διώξεις σε τρεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Ασκήθηκαν διώξεις σε τρεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 379 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ασκήθηκε σε βάρος ενός 42χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, μίας 36χρονης από τη Βουλγαρία και ενός 54χρονου Ροδίτη, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου την προσεχή Παρασκευή (14 Οκτωβρίου) να απολογηθούν στον ανακριτή Ρόδου.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι και τελικά προχθές το απόγευμα, προέβησαν στη σύλληψη των τριών εμπλεκομένων αλλά και στον εντοπισμό 180,3 γραμμαρίων κοκαΐνης που φέρεται να είχε κρύψει στην ύπαιθρο αλλά και στο σπίτι του ο 42χρονος Αλβανός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο διάστημα όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση. Φέρονται να διαπίστωσαν λοιπόν, πως η 36χρονη βουλγαρικής καταγωγής πήγαινε στην Αθήνα όπου και προμηθεύονταν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια φέρεται να τα έδινε στον 42χρονο Αλβανό.

Όταν συγκέντρωσαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 42χρονο αλλοδαπό ο οποίος προχθές το απόγευμα συναντήθηκε στην πόλη της Ρόδου με τον 54χρονο Έλληνα προκειμένου να τον προμηθεύσει με ναρκωτικές ουσίες. Μόλις ολοκληρώθηκε η συνδιαλλαγή, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο άνδρες. Μάλιστα κατά την «έφοδο» που έγινε ο 54χρονος εντοπίστηκε να έχει στην κατοχή του μια μικροσυσκευασία με κοκαΐνη και το χρηματικό πόσο των 200 ευρώ.


Σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκαν 160 γραμμάρια κοκαΐνης σε υπαίθριο χώρο «καβάτζα» σε χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού μας όπου διέμενε και ο 42χρονος Αλβανός, 20 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας στο σπίτι του, δύο «φιξάκια» κοκαΐνης στο αυτοκίνητό του, δύο ζυγαριές, αλλά και μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ΣΙΣΑ).


Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και οι ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ καθώς και ένα αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.


Σε βάρος του 42χρονου Αλβανού, της 36χρονης Βουλγάρας και του 54χρονου ‘Ελληνα, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης, κατοχής και αγοραπωλησίας ναρκωτικών ουσιών και με αυτήν, συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους κ. Άκη Δημητριάδη, προσήχθησαν ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.


Οι τρεις συλληφθέντες στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στην ανάκριση από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως τις 14 Οκτωβρίου το πρωί για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο άνδρες συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για ποινικές υποθέσεις στις οποίες έχουν κατηγορηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου