ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Η Ρόδος απέκτησεν ενέα νέα ξενοδοχεία το 1962

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Η Ρόδος απέκτησεν ενέα νέα ξενοδοχεία το 1962

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- Η Ρόδος απέκτησεν ενέα νέα ξενοδοχεία το 1962

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 14 Οκτωβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3451

ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΙΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Η Ρόδος απέκτησεν ενέα νέα ξενοδοχεία το 1962
Ετοιμάζονται δια το 1963 έτερα 6

Νέα ξενοδοχεία δυνάμεως 443 κλινών ελειτούργησαν εις την Ρόδον κατά την διάρκειαν του 1962 αποπερατωθέντα εφέτος.

Κατά το τέλος του 1961 ο αριθμός των κλινών ανήρχετο εις 2042, χωρίς να υπολογίζωνται οι 1.200 κλίναι που διατίθενται εις οικίας-πανσιόν. Ήδη ο αριθμός, ομού με εκείνας των νέων ξενοδοχείων, ανέρχεται εις 2485.

Τα νέα ξενοδοχεία, με τον αριθμό των κλινών των αντιστοίχως, είναι τα εξής:
Αχίλλειον κλίναι 57, Δελφίνι 92, Φοίνιξ 45, Αρίων 45, Ν. Εθνικόν 49, Πάνθεον 30, Ερμής 41, Διεθνές 38 και Βικτωρία 46.

Σημειωτέον ότι αι κλίναι ξενοδοχείων και οικιών μαζύ ανέρχονται εις 3.685 σήμερον.
Εν τω μεταξύ, υπό ανέγερσιν είναι έτερα 6 ξενοδοχεία, με συνολικήν δύναμιν 700 κλινών υπολογίζεται δε ότι ταύτα θα λειτουργήσουν κατά την Άνοιξιν του 1963.

Εξ αυτών δύο είναι δυνάμεως άνω των 100 κλινών, τα δε υπόλοιπα 4 είναι δυνάμεως 30-60 κλινών. Το μεγαλύτερον είναι το “Γκράντ Οτέλ”, το οποίον θα έχη δύναμιν 400 κλινών, ακολουθούν δε το ξενοδοχείον του μουσουλμάνου Τούρκαλη (150 κλ.) και της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (60 κλ.).

Ως εδηλώθη από αρμοδίαν υπηρεσίαν, έναντι των προβλεπομένων δια το 1963 700 κλινών θα είναι δυνατόν να υπάρξουν 1000, εφ’ όσον δοθή άδεια δια την προσθήκην ορόφου εις τινα ξενοδοχεία.

Σημειωτέον ότι κατά την εποχήν «αιχμής», ευρίσκοντο εις Ρόδον τον Αύγουστον 5.000 επισκέπται, εξυπηρετούμενοι εις ξενοδοχεία, πανσιόν, δωμάτια και οικίας φίλων.

Είναι χαρακτηριστικόν ότι, ως αναφέρουν ειδικοί, έστω και με 1.000 κλίνας νέων ξενοδοχείων κατ’ έτος, είναι αδύνατον να αντιμετωπισθή η αλματώδης αύξησις της τουριστικής κινήσεως.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ
Εκφράζωμεν τα θερμά μας συγχαρητήρια εις την οικογένειαν του φιλτάτου κ. Ιωάννου Κωνσταντάκη Καθηγητού του Βενετοκλείου Γυμνασίου Ρόδου δια την εξαιρετικήν επιτυχίαν του ιού των Γεωργίου όστις ευθύς άμα τη αποπερατώσει των Γυμνασιακών του Σπουδών επέτυχε στην Σχολήν των Μηχανολόγων ηλεκτρολόγων του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και δη 5ος κατά σειράν επιτυχίας, εις δε τον Γεώργιον ευχόμεθα αρίστην απόδοσιν εις τας σπουδάς του προς εκπλήρωσιν των ονείρων του.

Οικογένεια
Εμμαν. Παπαβασιλείου
Ιατρός

ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΑΝ ΤΟ «ΦΟΡΡΕΣΤΑΛ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ
Επιβαίνουν 6.000 Αμερικανοί

Χθες την πρωΐαν κατέπλευσαν εις τα ροδιακά ύδατα το αεροπλανοφόρον «Φόρρεσταλ» και 6 άλλα σκάφη της δυνάμεως του Έκτου Αμερικανικού Στόλου. Άμα τω κατάπλω ουτών, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου ανήλθεν και εχαιρέτησεν επί του «Φόρρεσταλ» τον ναύαρχον Χάϋλλαντ, ο οποίος αργότερον ανταπέδωσε την επίσκεψιν.

Αντηλλάγησαν επίσης επισκέψεις μεταξύ των αρχών και του ναυάρχου.
Χθες την εσπέραν εδόθη δεξίωσις υπό του Πλοιάρχου Πρίνς, σήμερον δε θα δοθή δεξίωσις του Δήμου εις το «Ρόδων».
Τα αμερικανικά σκάφη, θα παραμείνουν ενταύθα επί τριήμερον.

ΑΦΙΧΘΗ ΒΟΗΘΟΣ ΝΑΥΤ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ
Αφίκετο εις Ρόδον ο βοηθός ναυτικός ακόλουθος της εν Αθήνας Αμερικανικής πρσβείας ταγματάρχης των πεζοναυτών κ. Σταυρίδης.

ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΟΝ Η Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΕΓΣΔ
Σήμερον την 10.30 προ μεσημβρίαν συνέρχονται εις Γενικήν Συνέλευσιν τα μέλη της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου. Η Συνέλευσις με συμμετοχήν 67 αντιπροσώπων θα γίνη παρουσία του Υπουργού κ. Κωτιάδη και των τοπικών αρχών.

Κατά την διάρκειαν της Συνελεύσεως εκτός της ρυθμίσεως τοπικών ζητημάτων θα εξετασθούν τα θέματα της προωθήσεως των προϊόντων, του εξηλεκτρισμού της υπαίθρου, της οργανώσεως βιομηχανιών και της καταρτίσεως προγράμματος δραστηριότητος δια το προσεχές έτος 1963. Εξ άλλου θα εκλεγούν και δύο νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Την 25ην Οκτωβρίου
Ο ΒΡΕΤΤΑΝΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ΣΕΡ ΝΤΕΡΙΚ ΘΑ ΕΛΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Οργανούται επίσημος υποδοχή

Ανεκοινώθη ότι την 25ην τρέχοντος αφικνείται εις Ρόδον επισήμως ο Αρχηγός του Βρεττανικού Στόλου της Μεσογείου ναύαρχος Σερ Ντέρικ Χόλλαντ Μάρτιν, ο οποίος θα παραμείνη ενταύθα επί τριήμερον, ήτοι μέχρι της 28ης τρέχοντος, εν συνεχεία δε θα κατευθυνθή εις Αθήνας, όπου θα έχη συνομιλίας μετά της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Την 25ην τρέχοντος, ως γνωστόν, αναμένεται να καταπλεύση εις Ρόδον το βρεττανικόν πολεμικόν «Σορπράιζ», το οποίον θα παραμείνη ενταύθα επί πενθήμερον, δι επίσημον επίσκεψιν.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...