Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 378 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, στις 10:30, στην αίθουσα του Ροδινιού, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΡ, εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».

Στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί το μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης στην πρακτική της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και της χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς».
Η ημέρα αυτή είχε ορισθεί το 2012 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από το 2018 έχει αποκτήσει παγκόσμια διάσταση, με γνώμονα το μήνυμα «ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ του κόσμου μπορούν ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ μια ζωή».


Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Ευρώπη και στην Αμερική, 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν μετά από καρδιακή ανακοπή κάθε χρόνο.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε δύο έως τέσσερις φορές, την επιβίωση και την καλή νευρολογική έκβαση, είναι η άμεση εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από παρευρισκόμενους πολίτες.
Αν αυξηθεί η συχνότητα εφαρμογής της, μπορεί 200.000 ζωές να σωθούν στην Ευρώπη και στην Αμερική κάθε χρόνο και πολύ περισσότερες σε όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση
1) Θα γίνει παρουσίαση του πλάνου ανάπτυξης και συντήρησης του δικτύου απινιδωτών καθώς και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η κοινότητα σχετικά με την εκπαίδευση των πολιτών στις πρώτες βοήθειες.

2) Ο τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με το να ενημερώσει τους πολίτες πάνω στην πρακτική της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και της χρήσης ΑΕΑ.

3) Θα βραβευθούν πολίτες, υπηρεσίες, οργανισμοί που τοποθέτησαν απινιδωτές και έγιναν αρωγοί στην προσπάθεια της ανάπτυξης δικτύου απινιδωτών.

Σας περιμένουμε.
Με εκτίμηση, ο πρόεδρος Παναγιώτης Σπανός, η αντιπρόεδρος Νεκταρία Αγγελή, ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών