Στόχος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου οι αγώνες μαζικού αθλητισμού το 2023

Στόχος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου οι αγώνες μαζικού αθλητισμού το 2023

Στόχος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου οι αγώνες μαζικού αθλητισμού το 2023

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 155 ΦΟΡΕΣ

Μπορεί πια το Run Greece να μην έχει «σταθμό» του στη Ρόδο, όμως η ΕΑΣ Δωδεκανήσου δεν πρόκειται ν’ αφήσει ανεκμετάλλευτες τις διαδρομές, χαραγμένες και πιστοποιημένες που αφορούν τα 5 και 10χλμ.

Από το 2023 πια σε συνεργασία με τα σωματεία και τους φορείς από τα νησιά, θα επιδιώξει να γίνουν αγώνες μαζικού αθλητισμού, ώστε να δοθούν ευκαιρίες στους δρομείς των σωματείων μας αλλά και τους ελεύθερους ασκούμενους.

Ως μια περιοχή ενδεδειγμένη γι’ αυτό κατ’ αρχάς, είναι η πόλη της Κω και κάποια σημεία κοντά σ’ αυτήν, που είναι πόλος έλξης για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες με τις επίπεδες διαδρομές της. Από κει και πέρα, αγώνες μπορούν να γίνουν φυσικά και στη Ρόδο, αφού αποδειγμένα υπάρχουν εκατοντάδες δρομείς που τους υποστηρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΑΣ θα μελετήσει αιτήματα από σωματεία και φορείς και θα συνδράμει στην περεταίρω ανάπτυξη του μαζικού αθλητικού κινήματος, μόνο αν πρόκειται να γίνει κάτι οργανωμένα με την κατάλληλη υποστήριξη, που θ’ αξίζει τον κόπο.

Θυμίζουμε ότι ήδη από τη δεκαετία του 2000 γίνονταν οι Γύροι Πόλεων, όταν ακόμα δεν υπήρχαν οι εκατοντάδες ελεύθεροι ασκούμενοι όπως σήμερα κι έτσι μετεξελίχθηκαν με περισσότερες συμμετοχές από δρομείς κάθε ηλικίας.

Να σημειωθεί επίσης, ότι η ΕΑΣ Δωδεκανήσου δεν θέλησε να συνεχιστούν τα Run Greece στη Ρόδο εξαιτίας του ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη στήριξη από τους φορείς, ενώ δεν μπορούσε να βρεθεί και το κατάλληλο δυναμικό από εθελοντές και όχι μόνο, αφού οι αγώνες διεξάγονταν τον Οκτώβριο, όταν η τουριστική σεζόν ήταν ακόμη «ανοικτή» στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες διακρίσεις της ομάδας Aerower Rhodes στον 6ο πανελλήνιο διαγωνισμό εναέριων ακροβατικών

Αποτελέσματα και εικόνες από το διασυλλογικό ανδρών-γυναικών στον στίβο

Στο Promitheas Park Tournament «Ανδρέας Μελιγδής» οι Παμπαίδες του Κολοσσού

Μπαράζ ανόδου: Δεν έπαιξε κανείς για την 2η αγωνιστική

Απόλλων Καλυθιών: «Μετάβαση σε μια νέα εποχή»

Γιώργος Ξύπας: «Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Στο μίτινγκ του Ντουμπάι η Ραφαέλα Σπανουδάκη

Ευκλής Σορωνής: Ανανέωσε ο έμπειρος Δημήτρης Τομάζος