Μ. Κόνσολας: Θα παλέψω για να μπουν φωτοβολταϊκά συστήματα στα ξενοδοχεία

Μ. Κόνσολας: Θα παλέψω για να μπουν φωτοβολταϊκά συστήματα στα ξενοδοχεία

Μ. Κόνσολας: Θα παλέψω για να μπουν φωτοβολταϊκά συστήματα στα ξενοδοχεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

Τη δέσμευση ότι θα κάνει αγώνα ώστε να μπορούν οι ξενοδόχοι να παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν και να μην πληρώνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος στους παρόχους όπως συμβαίνει τώρα, έδωσε μιλώντας στον “Sky Rodos” o βουλευτής της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόνσολας, έχει ήδη θέσει το ζήτημα στο αρμόδιο υπουργείο και η δικαιολογία που άκουσε είναι πως δεν μπορούν να αναπτυχθούν τα φωτοβολταϊκά από τα ξενοδοχεία γιατί η Ρόδος δεν έχει διασυνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ στην κεντρική Ελλάδα.

«Την παρέμβαση αυτή την έχουμε κάνει ήδη. Ως υφυπουργός Τουρισμού είχα ασχοληθεί με παρεμβάσεις μου στα διυπουργικά συμβούλια και το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν είχαν αρνηθεί να εξετάσουν το θέμα. Χαίρομαι που η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων έχει εντοπίσει την παθογένεια.

Προβάλλεται αντίσταση γιατί δεν έχουν διασυνδεθεί τα νησιά, και το ρεύμα που θα παράγεται δεν θα μπορεί να διοχευτεθεί στο σύστημα. Πρέπει να πιέσουμε να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις για την παραγωγή ενέργειας αυτόνομα και ας μην τη διοχετεύουν στο δίκτυο.

Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη. Θα συνεχίζουμε να πιέζουμε για την αυτονομία των μονάδων. Το θέμα δεν έχει κλείσει. Θα αναμένουμε να δοθούν χρηματοδοτικά εργαλεία και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ταυτίζομαι με την άποψη που έχει εκφραστεί από τους ξενοδόχους και θα το παλέψουμε», δήλωσε ο κ. Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στην παρουσία του στη βουλή αλλά και στο νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων και του εξοπλισμού μικρών και μεσαίων τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

«Είναι αδήριτη ανάγκη να απορροφήσουν οι Δωδεκανήσιοι κονδύλια από ευρωπαϊκούς πόρους. Το ύψος του προγράμματος είναι 200 εκατομμύρια και σε αυτό μπορούν να ενταχθούν οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις», ανέφερε ο βουλευτής.
Ο κ.Κόνσολας αναφέρθηκε επίσης και στις εκλογές νέων προεδρείων στις επιτροπές της βουλής.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»