Λαϊκή Συσπείρωση: Είναι τραγικά υποστελεχωμένο το νοσοκομείο Ρόδου

Λαϊκή Συσπείρωση: Είναι τραγικά υποστελεχωμένο το νοσοκομείο Ρόδου

Λαϊκή Συσπείρωση: Είναι τραγικά υποστελεχωμένο το νοσοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 507 ΦΟΡΕΣ

Θέματα της τοπικής επικαιρότητας θέλησαν να αναδείξουν προχθές, σε δηλώσεις τους, οι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Ρόδου κ. Τάκης Πότσος και στην Περιφέρεια κα Μαρία Χατζηγιάννη.

Ο Τ. Πότσος

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο της Ρόδου ξεκίνησε από το νοσοκομείο λέγοντας ότι εξακολουθεί να είναι τραγικά υποστελεχωμένο παρά τις παρεμβάσεις των πολιτικών παραγόντων, του Εργατικού Κέντρου και των υποσχέσεων για τη λύση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αιτία της κατάστασης αυτής και των υποβαθμισμένων υπηρεσιών προς τον κόσμο είναι η πολιτική που ασκείται διαχρονικά από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν και αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα.

Ακόμη, ανέφερε ότι δεν αναδείχθηκαν πολιτικές ευθύνες από το Εργατικό Κέντρο αλλά τα προβλήματα αναδείχθηκαν από παρεμβάσεις των υγειονομικών.

Για τις απολύσεις των εργαζομένων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, ανέφερε πως ο εφησυχασμός ότι το πρόβλημα θα λυθεί δικαστικά ή με διάφορες τροπολογίες που τους υπόσχονταν βουλευτές, τοπικοί παράγοντες και νομικά γραφεία, δυστυχώς γύρισε σε βάρος τους.

Όσον αφορά στην καθαριότητα, ο κ. Πότσος είπε ότι «η κατάσταση που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών και της παραχώρησης αυτού του τομέα σε ιδιώτες για χρυσές δουλειές» ενώ έκανε λόγο για «χορό εκατομμυρίων ευρώ, που θα πληρωθούν από την τσέπη του ροδιακού λαού, είτε μέσω ανταποδοτικών, είτε μέσω της φορολογίας».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από το 2020 να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο και ο ροδιακός λαός για την πορεία των βιολογικών Αρχαγγέλου, Λάρδου, Αφάντου και Κρεμαστής που παραμένουν βαλτωμένα χρόνια τώρα, ενώ η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, λόγω των επικίνδυνων επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος σ’ αυτές τις περιοχές.

Όπως είπε, διαπιστώνουν ότι ο βιολογικός Αρχαγγέλου δεν αναφέρεται πουθενά και σε κανένα τεχνικό πρόγραμμα. Για τη Λάρδο είναι ακόμα στις μελέτες ενώ στο βιολογικό Κρεμαστής, παρ’ όλο που είναι επιβαρυμένος μεθοδεύουν τη μεταφορά λυμάτων της Ιαλυσού για λόγους οικονομίας.

Αναφορά έκανε ο κ. Πότσος και στην οδική ασφάλεια, θυμίζοντας ότι ζήτησαν να γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τα τροχαία ατυχήματα και είπε ότι «η απαξίωση της Δημοτικής Αρχής στο ζήτημα αυτό ήταν προκλητική».

Για την αντιπλημμυρική προστασία, είπε: «Είναι πρόκληση, όταν επί δεκαετίες στο ίδιο έργο θεατές βλέπουμε τις πόρτες να είναι ανοιχτές και τα ταμεία γεμάτα σε ό,τι εξυπηρετεί κυρίως το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο ενώ οι ανάγκες του ροδιακού λαού να παραγκωνίζονται.

Δεκάδες μελέτες προηγούμενων χρόνων στα συρτάρια χωρίς επικαιροποίηση. Άλλες που πρέπει να γίνουν. Αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν καθόλου αν και υπήρχαν μελέτες και δεν υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου ή της περιφέρειας»

Για τα σχολεία με ΣΔΙΤ, ο κ. Πότσος είπε ότι υπάρχουν χρήματα για ανέγερση σχολείων καθώς «δίνονται δισεκατομμύρια απλόχερα στις πράσινες επενδύσεις και στους στρατιωτικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ».

Ανέφερε, ακόμη, ότι «οι γονείς ως φορολογούμενοι θα πληρώσουν ξανά και ξανά το κόστος και τη χρήση των σχολείων για τα παιδιά τους. Το ίδιο και με το Κλειστό Γυμναστήριο Αρχαγγέλου, που εκεί η κοροϊδία δήμου και περιφέρειας πήγε σύννεφο».

Η κ. Μ. Χατζηγιάννη

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η περιφέρεια έχει φθάσει στο αποκορύφωμά της όσο αφορά στη διασύνδεσή της με την επιχειρηματική δράση. «Όλα στους ιδιώτες», είπε και αναφέρθηκε στις υποδομές διαχείρισης απορριμμάτων, τη διαχείριση υδάτων, τις κατασκευές, τις συντηρήσεις, την Πολιτική Προστασία αλλά και θέματα υγείας, όπως η τηλεϊατρική κ.α.».

Ειδικά για το περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης, επειδή όπως είπε θα ακολουθήσουν διάφορες... φιέστες, τόνισε ότι η υλοποίηση όλου αυτού του προγράμματος, αν και είναι με καθορισμένους εκ των προτέρων άξονες προτεραιότητας από την Ε.Ε., το γεγονός ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, για να προχωρήσει η πράσινη ανάπτυξη κτλ., δεν πρόκειται να επιφέρει κσνένα ουσιαστικό όφελος στον κόσμο.

Σχετικά με την υιοθέτηση διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος, είπε: «Όσες διαφοροποιήσεις και να κάνουν στην παραγωγή στον τομέα του τουρισμού, ένα πράγμα δεν πρόκειται να αλλάξει, και πιστεύουμε ότι θα χειροτερέψει.

Ποιο είναι αυτό; Είναι οι εργασιακές συνθήκες, η εξουθένωση, το ότι όσο και να δουλεύουν οι εργαζόμενοι, δωδεκάωρα, δεκάωρα κτλ. τελικά, στο ταμείο, εκεί που γίνεται ο απολογισμός, τι μένει;

Έχουν περιθώριο οι εργαζόμενοι σήμερα από αυτά που δούλεψαν να περάσουν το χειμώνα; Θα πάρουν όλοι επίδομα ανεργίας; Μπορούν να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια και την αύξηση του ενεργειακού κόστους που υπάρχει σήμερα»;

Στη συνέχεια, θέλησε να αναφερθεί σε τρία σημαντικά ζητήματα, όπως είπε, που περιλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας: το ένα αφορά στη μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Κάσου για το οποίο είπε ότι προϋπολογισμός είναι 200 χιλιάδες ευρώ και έχει πίστωση για το 2023 δέκα χιλιάδες ευρώ, το ίδιο και για το κτήριο Γυμνασίου ΕΠΑΛ Πηγαδίων Καρπάθου.

Όπως είπε, αυτά τα κτήρια είναι προβληματικά, χρόνια τώρα, και οι χώροι είναι ακατάλληλοι και βλέπουν ότι οι πιστώσεις και η ιεράρχηση όσο αφορά στη χρηματοδότηση των υποδομών που έχει ανάγκη ο λαός, είναι πολύ πίσω.

Ένα άλλο ζήτημα που σύμφωνα με την κα Χατζηγιάννη θα πρέπει να αναθεωρήσει η περιφέρεια, αφορά τον προϋπολογισμό του ΕΣΠΑ για τα voucher καθώς υπάρχουν 1250 περίπου παιδιά τα οποία λόγω χρηματοδότησης που δεν έφθανε έμειναν χωρίς voucher, ενώ είχαν τις προϋποθέσεις και πρέπει να αναθεωρηθούν όλες οι αιτήσεις.

Για τη διαχείριση του φράγματος, τόνισε ότι είναι υπερδιπλάσιο το κόστος, απαράδεκτοι οι όροι της σύμβασης με την οποία αυτή τη στιγμή προχωράει η περιφέρεια για να δημοπρατήσει το έργο, και επειδή τα έργα της β’ φάσης του φράγματος δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένα ώστε να δικαιολογηθεί η ανάγκη λειτουργίας και συντήρησης από την εταιρεία που θα αναλάβει τη λειτουργία του, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό-αν και είναι κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης του νερού- το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πολύ μικρότερο, που είχε σαν προϋπολογισμό ο διαγωνισμός.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο