Διημερίδα έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο

Διημερίδα έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο

Διημερίδα έρευνας και διάσωσης θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 340 ΦΟΡΕΣ

Διημερίδα έρευνας και διάσωσης στο πλαίσιο της μικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2022» θα διεξαχθεί στη Ρόδο το διάστημα από 25 έως 26 Οκτωβρίου.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean και τελεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής FRONTEX.

Στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτικής ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων, καθώς και της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, η χώρα μας αφιερώνει σημαντικά ποσά, τόσο για τον έλεγχο των συνόρων, όσο και για τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών συμφώνως προς το οριζόμενο εκ των διεθνών συμφωνιών και κανονισμών πλαίσιο.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι μεταναστευτικές πιέσεις παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη έξαρση, η Ελλάδα ζήτησε την επιχειρησιακή συνδρομή της Ε.Ε. για μια αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ήδη από το 2008 διεξάγεται στη χώρα μας υπό τον συντονισμό και τη συγχρηματοδότηση του Οργανισμού FRONTEX, η Μικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ – Θάλασσα» με τη συμμετοχή επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και επιχειρησιακών μέσων, προσκεκλημένων υπαλλήλων (guest officers) και τεχνικού εξοπλισμού ομολόγων Αρχών άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε., με στόχο την προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας από την παράνομη μετανάστευση και το διασυνοριακό έγκλημα.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών