Απίστευτος προβληματισμός από την εικόνα του Κολοσσού…

Απίστευτος προβληματισμός  από την εικόνα του Κολοσσού…

Απίστευτος προβληματισμός από την εικόνα του Κολοσσού…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 321 ΦΟΡΕΣ

Η κακή αγωνιστική εικόνα μα και η ατυχία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Κολοσσού σ’ αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Basket League, γνωρίζοντας και ισάριθμες ήττες.

Περισσότερο βεβαίως προβληματίζει η απόδοση των «θαλασσί», αφού ειδικά στην Καρδίτσα, θα μπορούσαν να είχαν… καθαρίσει τον αγώνα πολύ νωρίτερα, μην αφήνοντας τη γηπεδούχο ομάδα να κάνει την ανατροπή, για να κερδίσει πια με το μπάζερ μπίτερ του Μπέιτμον στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα είναι ότι βάσει προγράμματος, η ομάδα από το νησί μας υποδέχεται τον Προμηθέα, πάει έξω με τον Παναθηναϊκό, μετά παίζει με τον ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα κι ακολουθεί ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Το ότι έχασε στο ξεκίνημα από ομάδες στα… μέτρα της, κάνει ήδη το παιχνίδι να… σοβαρεύει, αν θέλει να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες για την παραμονή κατ’ αρχάς και στη συνέχεια μια όσο γίνεται καλύτερη θέση βαθμολογικά. Πολύ πιθανόν μάλιστα να υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, αφού φαίνεται πως κάποιοι παίκτες δεν έχουν καν εγκλιματιστεί…

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Α.Ε.Κ.- Απόλλων Πατρών 83-68
Καρδίτσα- Κολοσσός Ρόδου 59-57
Π.Α.Ο.Κ.- Άρης 88-66
Παναθηναϊκός- Γ.Σ. Λαυρίου 93-70
Προμηθέας Πάτρας- Ιωνικός Νικαίας 97-84
Ολυμπιακός- Περιστέρι 101-79

Η επόμενη αγωνιστική
Ιωνικός Νικαίας- Παναθηναϊκός
Απόλλων Πατρών- Καρδίτσα
Άρης- Ολυμπιακός
Περιστέρι- Α.Ε.Κ
Γ.Σ. Λαυρίου- Π.Α.Ο.Κ
Κολοσσός Ρόδου- Προμηθέας Πάτρας

Νίκη της Καρδίτσας κόντρα στους αριθμούς…
Οι αριθμοί αποτελούν, ίσως, τον πιο αντικειμενικό τρόπο αποτύπωσης της εικόνας ενός αγώνα μπάσκετ. Είτε τους πιστεύει πάντως κανείς, είτε όχι, είναι αλήθεια ότι το Σάββατο η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό τους πήγε κόντρα για να καταφέρει να επικρατήσει του Κολοσσού H Hotels στην πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Basket League. Τα κατάφερε παρότι υποχρεώθηκε σε μία σειρά αρνητικών επιδόσεων.

Το παιχνίδι της Καρδίτσας ήταν το πρώτο που κρίθηκε φέτος με σουτ στην «εκπνοή» και αυτό που κρίθηκε με τη μικρότερη, έως τώρα, διαφορά, αυτή δηλαδή των δύο πόντων, αφού στην πρεμιέρα ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό με τέσσερις και ο Ιωνικός τον Κολοσσό H Hotels στην παράταση με πέντε. Η ομάδα της Ρόδου είχε συμμετοχή σε συνολικά εννιά παιχνίδια που κρίθηκαν με διαφορές μέχρι πέντε πόντων στο περσινό

Πρωτάθλημα, κερδίζοντας τα πέντε από αυτά. Ειδικότερα σε εκείνα που κρίθηκαν με δύο πόντους, όπως το χθεσινό, έχασε από τον Ιωνικό εκτός με 86-84, αλλά νίκησε τον Ηρακλή εκτός έδρας με 64-62.

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό έφτασε στην ιστορική, γι’ αυτήν νίκη, πηγαίνοντας γενικότερα κόντρα στους αριθμούς. Ένας από αυτούς ήταν το ομαδικό ranking αφού είχε οχτώ λιγότερους βαθμούς από τον Κολοσσό H Hotels (58 έναντι 66) στη δεύτερη φετινή νίκη ομάδας που είχε μικρότερο συντελεστή αξιολόγησης, καθώς ο Άρης νίκησε στην πρεμιέρα τον Παναθηναϊκό παρά το δικό του -2 (69 έναντι 71).

Γενικότερα έγινε ένα παιχνίδι με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και χαμηλό σκορ. Άλλωστε και οι δύο ομάδες έμειναν κάτω από τους 60, κάτι που δεν είχε συμβεί σε κανέναν από τους αγώνες της πρεμιέρας. Η συνολική επίδοση των 116 πόντων είναι αρνητικό ρεκόρ των δύο πρώτων αγωνιστικών αφού Άρης και Παναθηναϊκός σημείωσαν 134.

Πρόκειται όμως και για τη μικρότερη επίδοση των τελευταίων τριών χρόνων, αφού για να βρούμε μικρότερη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη 16η αγωνιστική της περιόδου 2019-20, όταν Πανιώνιος και Περιστέρι έμειναν στους 109 (48-61).

Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό σημείωσε τη μικρότερη επίδοση πόντων ενός ημιχρόνου στη σεζόν, έχοντας 19 στο πρώτο μέρος (οχτώ στην πρώτη περίοδο και 11 στη δεύτερη). Η προηγούμενη μικρότερη επίδοση ήταν εκείνη του Παναθηναϊκού που σημείωσε 20 πόντους στο πρώτο ημίχρονο της πρεμιέρας με τον Άρη.

Οι δύο ομάδες είχαν συνολικά 9/41 τρίποντα, με τον Κολοσσό να «γράφει» τη μικρότερη επίδοση εύστοχων σουτ από την περίμετρο (4) και την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό να ισοφαρίζει την επίδοση της πρεμιέρας της αφού πέντε τρίποντα είχε και κόντρα στην ΑΕΚ. Οι νικητές επιπλέον σημείωσαν και τη μικρότερη επίδοση ευστοχίας, εκτελώντας με 19,23% (5/26), χαμηλότερα και από το ποσοστό τους στην πρεμιέρα (23,8%).

Στον αντίποδα πάντως η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου σημείωσε την κορυφαία επίδοση συντελεστή πόντων από επιθετικά ριμπάουντ, αφού είχε 17 έναντι μόλις δύο του Κολοσσού H Hotels. Με αυτό το +15 ξεπέρασε το +11 που είχε ο Άρης έναντι του Παναθηναϊκού στην 1η αγωνιστική (18-7).

Αναμφίβολα αποτελεί «παράσημο» για τους γηπεδούχους το ότι έφτασαν στη νίκη ανατρέποντας διαφορά 14 πόντων. Είναι ένα γεγονός με διπλή ανάγνωση, αφού ο Κολοσσός H Hotels έχασε παρότι προηγήθηκε με 14, χάνοντας δηλαδή μία διψήφια διαφορά όπως και στην πρεμιέρα όταν προηγήθηκε ακόμη και με 10 (38-48 στο 22:37) αλλά ηττήθηκε από τον Ιωνικό.

Ο Κολοσσός H Hotels πάντως σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση αμυντικών ριμπάουντ έχοντας 34 και ενώ πέρυσι δεν είχε ξεπεράσει τα 32, στα οποία έφτασε τρεις φορές (με Απόλλωνα τόσο εντός όσο και εκτός αλλά και με την ΑΕΚ εκτός έδρας).

Κατά τα άλλα…
* Η Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό είναι η πρώτη ομάδα που είχε παίκτη με double-double και στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Το περασμένο Σάββατο ο Τζάβιν Ντελόριερ είχε 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ ο Τζίμι Μπεχάιμ είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ.

* Ο Μαρκίς Τιγκ έμεινε άποντος, ωστόσο σημείωσε την 3η φετινή επίδοση 5+ ασίστ που συνδυάστηκε χωρίς λάθος. Ο Αμερικανός είχε πέντε ασίστ και κανένα λάθος όπως και ο Σάβιον Φλαγκ του Λαυρίου Megabolt στην πρεμιέρα, ενώ την κορυφαία σχετική επίδοση είχε ο Τόμας Ουόκαπ με 10 ασίστ και κανένα λάθος επίσης στην πρεμιέρα.

Ο Τιγκ μάλιστα είναι ο μόνος παίκτης, από αυτούς που μετρούν ήδη δύο συμμετοχές στο φετινό Πρωτάθλημα, που είχε συντελεστή τουλάχιστον +5 στην αναλογία ασίστ/λαθών. Όπως με την Καρδίτσα έτσι και στην πρεμιέρα με τον Ιωνικό είχε +5 με έξι ασίστ και ένα λάθος.

* Ο Τι Τζέι Σταρκς ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση λαθών της σεζόν κάνοντας έξι, όσα είχαν στην πρεμιέρα ο συμπαίκτης του Μαλίκ Όσμπορν και ο Γιάννης Αγραβάνης. Στον αντίποδα όμως, ο Αμερικανός ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση κλεψιμάτων κάνοντας τέσσερα, όσα είχαν στην πρεμιέρα ο Πάρις Λι του Παναθηναϊκού και ο Τζέιμς Μπέιτμον της Καρδίτσας.

Η βαθμολογία της Basket League

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα