Αεροδιακομιδή στη Ρόδο για 18χρονη Γερμανίδα

Αεροδιακομιδή στη Ρόδο για 18χρονη Γερμανίδα

Αεροδιακομιδή στη Ρόδο για 18χρονη Γερμανίδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2454 ΦΟΡΕΣ

Αεροδιακομιδή χθες Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στη Ρόδο, για 18χρονη Γερμανίδα που τραυματίστηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου , μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στα Αργινώντα Καλύμνου.

Το περιστατικό συνέβη στις 02:30 περίπου το μεσημέρι, όταν η 18χρονη αναρριχήτρια από τη Γερμανία,που βρίσκεται στο νησί με τους γονείς της, τραυματίστηκε, μετά από πτώση, από πολύ μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στο αναρριχητικό πεδίο «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» στα Αργινώντα.

Άμεσα ενημερώθηκε μέσω 112, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Καλύμνου και Ομάδα αποτελούμενη από επτά (7) στελέχη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού και πέντε (5) από την Ομάδα Διάσωσης Καλύμνου, επιχείρησε στην περιοχή και εντόπισε τη 18χρονη που ήταν πολυτραυματίας και τη μετέφερε με ασφάλεια στο δρόμο, όπου την παρέλαβε το ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και τη διακόμισε στο νοσοκομείου Καλύμνου.


Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα, σε διάφορα σημεία του σώματος και κυρίως στα κάτω άκρα. Άμεσα εισήχθη στο χειρουργείο και έγινε ανάταξη των 2 ποδιών. Λόγω της σοβαρότητας της καταστάσεως, κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς, να διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για περαιτέρω νοσηλεία.


Η νεαρή διαθέτει ιδιωτική ασφάλεια και επιθυμία της οικογένειάς της, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, να μεταφερθεί στη Γερμανία.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών