Το λάθος συνεχίζει, ευτυχώς, να δίνει ζωή στο ποδόσφαιρο

Το λάθος συνεχίζει, ευτυχώς, να δίνει ζωή στο ποδόσφαιρο

Το λάθος συνεχίζει, ευτυχώς, να δίνει ζωή στο ποδόσφαιρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 179 ΦΟΡΕΣ

Όσο κι αν το παλεύουν κάποιοι, δεν πρόκειται ποτέ να απαλειφθεί από το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα το λάθος. Το ανθρώπινο λάθος κι ό,τι δίνει ζωή και δημιουργεί παραδόσεις, θρύλους ή εξάπτει τη φαντασία για ιστορίες τόσες πολλές ώστε να γεμίσουν κάτι τόμους χιλιάδων σελίδων.

Εντάξει, ρε παιδιά, πήρε πίσω το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ ο Τρεϊμάνις προχθές στο «Καραϊσκάκης». Τι πρέπει να κάνουμε τώρα, να τα βάψουμε μαύρα ή να ξεκινήσουμε πάλι τις ωραίες θεωρίες συνομωσίας. Να μην αμφιβάλλετε ότι κι αυτές δίνουν ζωή σε άτομα που εμένα προσωπικά, μου είναι παντελώς αδιάφορα.

Ακόμα λοιπόν, και με το VAR, ο ανθρώπινος παράγων κρίνει ένα παιχνίδι κι αυτό είναι το σημαντικότερο, αν θέλουμε να λέμε ότι γουστάρουμε την μπαλίτσα. Με το συστηματάκι τούτο, φυσικά, παύει να ζει και να βασιλεύει η... αναρχία. Δεν είναι δυνατόν να κατακυρωθεί ένα γκολ οφσάιντ δυο μέτρα ή αυτό που σπρώχνει ο σκόρερ την μπάλα με το χέρι. Αυτό θα έλειπε!

Παρόλα αυτά ο Τρεϊμάνις θα μπορούσε, αφού κλήθηκε να δει ξανά τη φάση του πέναλτι, να το πάρει πίσω. Δεν το έκανε.

Αν επέμενε στην αρχική του απόφαση, θα φώναζε ο Ολυμπιακός και τώρα φωνάζουν οι του ΠΑΟΚ με μια ανακοίνωση έτσι λιγάκι, όσο πατάει η… γάτα, επιθετική. Το τι ακούστηκε σε ραδιόφωνα και γράφτηκε σε ιστοσελίδες με το σφύριγμα της λήξης, πιστεύω πως οι περισσότεροι το ξέρετε. Εγώ όμως, μάγκες μου, είμαι ‘δω για να θυμίσω τα αυτονόητα. Πως όσο δεν διαιτητεύουν ρομπότ τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, αυτά θα ‘χουμε.

Υπάρχει κι ο άνθρωπος-διαιτητής, παιδιά, και κάνει σαφώς με λιγότερα λάθη τη δουλειά του από το κάθε «παλτό» που κουβαλάτε μες στον αγωνιστικό χώρο.

Όσο θα κάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε το παραπάνω, δεν πρόκειται να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον έμεινε ακόμη κάτι να θυμίζει τα ελληνικά ποδοσφαιρικά 90s…

ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΪΣ

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.