Το Μπέργκεν της Νορβηγίας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Γενναδίου

Το Μπέργκεν της Νορβηγίας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Γενναδίου

Το Μπέργκεν της Νορβηγίας επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Γενναδίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 568 ΦΟΡΕΣ

Από το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γενναδίου Ρόδου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
«Το σχολείο μας, συμμετέχοντας ως εταίρος στο σχέδιο Erasmus+ “ICT 2020 – 1 – NO01 – KA201 – 076430” επισκέφθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών συναντήσεων το Μπέργκεν της Νορβηγίας, σε συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του καλοκαιριού στο νησί μας.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα 12/09/2022 – 16/09/2022 με εκπροσώπους από τη Νορβηγία (Fyllingsdalen vgs), την Ελλάδα (Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γενναδίου, Γυμνάσιο Ζηπαρίου, ICON GREECE), την Ισπανία (Universidad de la Laguna, Cep La Laguna, Instituto de Education Secundaria Obligatoria el Sobradillo) και την Πορτογαλία (Agrupamento de Escolas de Sao Joao da Talha, Universidade de Lisboa).


Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τις εκπαιδευτικούς Λουκάκη Μαριάνθη και Μούτσικα Αναστασία. Το σχέδιο έχει σαν στόχο τη συμπερίληψη των μαθητών με αναπηρίες και άλλες ατομικές ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες στα τμήματα γενικής εκπαίδευσης. Σημαντική για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι η συμβολή της χρήσης των νέων τεχνολογιών και των ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών στο μάθημα.

Μέσα από τις εισηγήσεις, ο κάθε εκπαιδευτικός οργανισμός παρουσίασε τα τεχνολογικά και ψηφιακά μέσα που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών, καθώς την υποστήριξη που παρέχει στους φοιτητές των παιδαγωγικών σχολών αναφορικά με τα βοηθητικά τεχνολογικά μέσα.

Με το πέρας των συνεδριών καθορίστηκε ο σχεδιασμός των δράσεων που θα υλοποιηθούν στην επόμενη συνάντηση μεταξύ των εταίρων και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ τους με σκοπό τη διάχυση των εκπαιδευτικών δράσεων και σεναρίων.
Εκ μέρους του Γυμνασίου με Λ.Τ. Γενναδίου και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ ICTeam project, Ο διευθυντής Καβάλλας Δημήτριος».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη