Η κοινωνία των Αφάντου τίμησε τα 100 χρόνια Μικρασιατικού Ελληνισμού

Η κοινωνία των Αφάντου τίμησε τα 100 χρόνια Μικρασιατικού Ελληνισμού

Η κοινωνία των Αφάντου τίμησε τα 100 χρόνια Μικρασιατικού Ελληνισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 483 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022 στ’ Αφάντου Ρόδου, ανήμερα του πολιούχου Αγίου Λουκά, η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αναστάσιος Σπανός, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αφάντου Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Κτηματολογίου κ. Βασίλειος Μανέττας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου κ. Γεώργιος Μπακίρης, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής ο πρώην δήμαρχος Αφάντου κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο τέως βουλευτής κ. Βασίλης Χρύσης, ο πρώην δήμαρχος Αφάντου κ. Σταύρος Σταυρής, η πολιτευτής κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, καθώς και πλήθος συμπολίτες μας.


Οι διοργανωτές, ο Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Αφάντου «Παναγία Καθολική», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Αναστάσιο Σπανό, ο οποίος εξασφάλισε τις υπέροχες παραδοσιακές φορεσιές των χορευτών, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη για την ορχήστρα και τον ήχο τον Αντιδήμαρχο κ. Βασίλειο Μανέττα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου κ. Γεώργιο Μπακίρη, οι οποίοι αμέσως ανταποκρίθηκαν σε όλες τις ανάγκες της εκδήλωσης, τον χοροδιδάσκαλο κ. Θοδωρή Ανδρουλάκη για την εξαιρετικοί οργάνωση του χορευτικού, τη Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αφάντου κ. Δέσποινα Ανδριοπούλου για την παραχώρηση του προαυλίου χώρου του σχολείου, τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αφάντου κ. Γαλατιανή Γαλουζή για τα τεχνικά μέσα που παρείχε, τη φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Αφάντου, διδάκτορα Στέλλα Βουτσά, παρουσιάστρια της εκδήλωσης και κεντρική ομιλήτρια, όπως επίσης και την ορχήστρα μικρασιάτικης παραδοσιακής μουσικής «Τα Μανουσάκια», μια κομπανία αληθινών βιρτουόζων, τον χορηγό επικοινωνίας και το ζαχαροπλαστείο για της μικρασιατικές λιχουδιές.


Επρόκειτο για ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία, τη λογοτεχνία, τα τραγούδια, τους χορούς και γενικότερα τον πολιτισμό των Μικρασιατών, ενός ζωντανού κομματιού του Ελληνισμού που φέτος, το 2022, κλείνει 100 χρόνια έλευσης από τις αλησμόνητες πατρίδες, γεγονός το οποίο τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα στην προαναφερθείσα επετειακή εκδήλωση.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο