Δημήτρης Γάκης: Χαρακτηριστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα, η προχειρότητα, και η υπεροψία απέναντι ιδιαίτερα στους νησιώτες

Δημήτρης Γάκης: Χαρακτηριστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα, η προχειρότητα, και η υπεροψία απέναντι ιδιαίτερα στους νησιώτες

Δημήτρης Γάκης: Χαρακτηριστικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα, η προχειρότητα, και η υπεροψία απέναντι ιδιαίτερα στους νησιώτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, σχετικά με το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κάσου και Καρπάθου, αναφέρει τα εξής:

Τον περασμένο Ιούλιο εκφράζαμε την ελπίδα ότι το πάθημα με το πλοίο OLYMPUS θα γινόταν μάθημα για την κυβέρνηση της ΝΔ και δεν θα εγκατέλειπε άλλη φορά την Κάρπαθο και την Ηρωική νήσο Κάσο στο έλεος της αδιαφορίας και της απομόνωσης.

Από αυτή την κυβέρνηση τελικά όλα πρέπει να τα περιμένουμε, είναι χαμένη και στο χρόνο και στο χώρο. Αποδεικνύετε ότι η ελπίδα είναι άγνωστη έννοια για αυτήν.

Η κυβέρνηση των "αρίστων" που συγκρότησε το περίφημο επιτελικό κράτος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι χαρακτηριστικό της είναι η ανικανότητα, η προχειρότητα, και η υπεροψία απέναντι ιδιαίτερα στους νησιώτες.

Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι θεωρεί τους κατοίκους της Καρπάθου και της Ηρωικής νήσου Κάσου πολίτες τρίτης κατηγορίες και δε φρόντισε να καλύψει έγκαιρα τα προβλήματα που σήμερα παρουσιάζονται επειδή δε φρόντισε να βρει λύση με την λήξη της προηγούμενης συμβασησ και να φροντίσει για την κάλυψη των δρομολογίων των δύο νησιών με την Κρήτη, με τη Ρόδο και τον Πειραιά.

Ξέχασε το μήνυμα της καθολικής αντίδρασης που της έστειλαν οι κοινωνίες των δυο νησιών μας τον Ιούλιο.

Δεν φρόντισε να καλύψει έγκαιρα με τις δέουσες ενέργειες πριν λήξει η σύμβαση του πλοίου που εξυπηρετούσε την γραμμή Κάσο - Κάρπαθο με αποτέλεσμα τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου τα δύο νησιά να μείνουν χωρίς επικοινωνία μεταξύ τους αλλά ούτε και με την Κρήτη, τη Ρόδο και τον Πειραιά. Άγνωστο βέβαια τι θα επακολουθήσει μετά τις αρχές Νοεμβρίου αν θα καταφέρει να βρει πλοίο που να καλύψει την τροφοδοσία της αγοράς αλλά και την αναχώρηση των τελευταίων τουριστών.

Θα πρέπει να μάθουν στο υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, ο υπουργός κύριος Πλακιωτάκης ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" και να προβεί άμεσα σε επίλυση του προβλήματος της γραμμής με πλοίο κατηγορίας τύπου Β' σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Η επίλυση των προβλημάτων κύριε Πλακιωτάκη δεν ανέχεται ψεύτικες υποσχέσεις.

Η αγωνία της απομόνωσης στις νησιωτικές περιοχές πολλαπλασιάζεται αν τα λιμάνια είναι άδεια και τα πλοία περνούν απέξω.

Όταν δίνουμε συλλογικά μια μάχη υπεράσπισης της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της θωράκισης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τότε κανείς δε δικαιολογείται να εγκαταλείπει κρίσιμα ακριτικά νησιά στη μοίρα τους.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο