Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Aegean Yachting Festival

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Aegean Yachting Festival

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Aegean Yachting Festival

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1131 ΦΟΡΕΣ

Οι ευκαιρίες για επενδύσεις στον θαλάσσιο τουρισμό και η ανάγκη διασύνδεσης της περιοχής μας σαν στρατηγικό κόμβο του yachting για ανάδειξη των υπηρεσιών του, επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στη διάρκεια των εγκαινίων του 3ου Aegean Yachting Festival που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη νέα μαρίνα Ρόδου.

Στα εγκαίνια του φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων-Λιμενικής Υποδομής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος, ο Προϊστάμενος Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δωδεκανήσου κ. Καπετάνος οι βουλευτές κ.κ. Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος τουρισμού κ. Κώστας Χρυσοχοΐδης, ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Θανάσης Βυρίνης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, ο διευθύνων σύμβουλος της μαρίνας Ρόδου κ. Θωμάς Τριανταφύλλου οι οποίοι απήυθηναν χαιρετισμό, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Boats Advisor Hub & “Events” και διοργανωτής του φεστιβάλ, κ. Τάσος Κωνσταντάρος, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας για το Aegean Yachting Festival, «πήραμε το ρίσκο να αρχίσουμε κάτι όμορφο για τα Δωδεκάνησα, για το Αιγαίο και για τη διασύνδεση της περιοχής μας σαν στρατηγικό κόμβο του yachting για ανάδειξη των υπηρεσιών του, για ανάδειξη οποιασδήποτε δραστηριότητας μπορεί να προκύψει μέσα από τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού.

Θέλουμε η Ρόδος και το νότιο Αιγαίο να αρχίσουν να αποτελούν έναν στρατηγικό κόμβο.

Δεν μας αρκεί τα σκάφη να είναι σταθμοί έναρξης, θέλουμε να είναι σταθμοί ανεφοδιασμού, θέλουμε να γνωρίσουν τα νησιά μας πέρα ως πέρα.

Εμείς, μέσω του Aegean Yachting Festival, έχουμε καταφέρει κάτι που μου το ανέφερε κάποιος τις τελευταίες μέρες, να βλέπουμε άρθρα στις τοπικές εφημερίδες να μιλούν για το yachting, φορείς να μιλούν περισσότερο για το yachting από όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Θεωρούμε ότι έχουμε συμβάλει και εμείς σε αυτό και θέλουμε να μη σταματήσει ποτέ να γίνεται αυτό».

Στη διάρκεια των εγκαινίων του φεστιβάλ τονίσθηκε από όλους, η ανάγκη ανάδειξης του θαλάσσιου τουρισμού και τα πολλαπλά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από αυτό τα νησιά μας.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη νέα μαρίνα Ρόδου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει 40 σκάφη αναψυχής όλων των κατηγοριών, νέα προϊόντα και υπηρεσίες από τους εκθέτες που θα βρίσκονται καθημερινά εκεί από τις 12:00 έως τις 21:00, καθώς και να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα λειτουργεί και έκθεση παλαιών αυτοκινήτων από την ομάδα «Φίλοι Ιστορικών Οχημάτων Ρόδου».

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου