Aδελφοποίηση Λάρισας-Κω στο όνομα του Ιπποκράτη

Aδελφοποίηση Λάρισας-Κω στο όνομα του Ιπποκράτη

Aδελφοποίηση Λάρισας-Κω στο όνομα του Ιπποκράτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αδελφοποίησης των Δήμων Λαρισαίων και Κω, με την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο νησί της Κω.

Με την αδελφοποίησή τους οι δύο Δήμοι, της Κω όπου γεννήθηκε και δίδαξε ο Ιπποκράτης και της Λάρισας, πόλη η οποία τον φιλοξένησε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, στοχεύουν στη συνεργασία για την παγκόσμια προβολή και ανάδειξη των ιπποκρατικών αρχών και αξιών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κω, με τη συμμετοχή των τοπικών θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Οι δήμαρχοι Λαρισαίων και Κω κ.κ. Απόστολος Καλογιάννης και Θεοδόσης Νικηταράς, υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην ανάγκη οι δυο πόλεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της Ιπποκρατικής ιδέας, στο πλαίσιο συνεργασιών και συνεργειών που θα επιφέρουν κοινά οφέλη στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων.

Την αποστολή του Δήμου Λαρισαίων απαρτίζουν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτριος Τάχος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Σάπκας, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Οικονομίδης και ο ειδικός συνεργάτης, επικεφαλής του Γραφείου Δημάρχου, Περικλής Καμάρης

Διαβάστε ακόμη

Στην Κάρπαθο η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Γιάννης Παππάς και βουλευτές Δωδεκανήσου της Ν.Δ.

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου