ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- Οι Αδελφές Καλουτά εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- Οι Αδελφές Καλουτά εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- Οι Αδελφές Καλουτά εις Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 425 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 23 Οκτωβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3459

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ
ΕΔΕΧΘΗ ΧΘΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑΣ

Χθες την 10ην πρωινήν ανεχώρησεν επιστρέψας εις Αθήνας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης ο οποίος ενωρίτερον εδέχθη εις συνεργασίαν τον Πρόεδρον του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρον και Διευθυντήν της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, καθώς και διαφόρους Επιτροπάς και πολίτας.

Ο κ. Υπουργός, επιβαίνων του βασιλικού πλοίου «Αρσλάνογλου» επανήλθεν προχθές την εσπέραν εκ Καρπάθου και Κάσου, όπου το παρελθόν Σάββατον ενεκαινίασε τα εκεί λιμενικά έργα.

ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΕΓΕΡΣΕΩΣ ΥΠΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΕΙΣ ΠΑΤΜΟΝ
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας)
Μεταδίδεται εκ Πάτμου ότι υπό του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ενεκρίθησαν τα τοπογραφικά και η καταλληλότητης του οικοπέδου όπου θα ανεγερθή το προγραμματισθέν τουριστικόν ξενοδοχείον της νήσου.

Κατόπιν τούτου αναμένεται ότι συντόμως θα ολοκληρωθή η τοπική διαδικασία δια την δημοπράτησιν του έργου συντόμως.
Ως γνωστόν προς αξιοποίησιν του εν λόγω ξενοδοχείου ο Οργανισμός έχει διαθέσει 1.500.000 δραχμάς δια την διάνοιξιν οδού προς την τοποθεσίαν Γροίκοι αι εργασίαι της οποίας προχωρούν ήδη με ταχύτατον ρυθμόν.

ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ
Οι Αδελφές Καλουτά εις Ρόδον
Μια συνέντευξη με την Μαρία χθες

Επιβαίνουσα του τουριστικού ατμοπλοίου «Ακρόπολις» διήλθε χθες εκ Ρόδου η γνωστή Ελληνίς καλλιτέχνις Μαρία Καλουτά κατευθυνομένη εις Κύπρον όπου ευρίσκεται η αδελφή της Άννα Καλουτά και όπου δίδουν σειράν παραστάσεων εις διαφόρους πόλεις της Μεγαλονήσου.

Η Μαρία Καλουτά επεσκέφθη χθες την μεσημβρίαν τον Δήμαρχον κ. Θεοχάρην.
Εις συνάντησίν της αργότερον η δημοφιλής καλλιτέχνις εδήλωσε ότι κατά τα τέλη Νοεμβρίου και πιθανώς την 24ην και 25ην θα έλθουν μετά της Άννας εις Ρόδον όπου θα δώσουν παραστάσεις εις το Εθνικόν Θέατρον.

«Θα παρουσιάσωμε-είπε-πλήρες πρόγραμμα δύο ωρών με σκέτς νούμερα τραγούδια και νέα ελληνικά τραγούδια από μπουζούκι. Τα περισσότερα από τα σκέτς είναι από επιθεωρήσεις-επιτυχίες.
Η Μαρία Καλουτά είπεν επίσης ότι θα εμφανισθούν μαζί με την Άννα εις την Τηλεόρασιν Κύπρου καταλήγουσα δε παρεκάλεσε να διαβιβάσωμεν χαιρετισμόν προς το Ροδιακόν κοινόν.

Λιπάσματα εις Κάρπαθον
Ως πληροφορούμεθα υπό της Αγροτικής Τραπέζης απεστάλη ποσότης λιπασμάτων δια τας ανάγκας των αγροτών της κοινότητος Πυλών Καρπάθου.

Αφίχθη Επιθεωρητής Διοικήσεως
Αφίχθη εις Ρόδον ο Επιθεωρητής Διοικήσεως Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αντώνιος Οικονόμου προς επιθεώρησιν των υπηρεσιών της Νομαρχίας και των Επαρχειών. Ο κ. Οικονόμου θα παραμείνη επί δεκαήμερον εις Ρόδον ακολούθως δε θα μεταβή εις Κω και Κάλυμνον.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...