Αγωγή κατά του Δήμου Ρόδου επειδή έπεσε σε λακκούβα

Αγωγή κατά του Δήμου Ρόδου  επειδή έπεσε σε λακκούβα

Αγωγή κατά του Δήμου Ρόδου επειδή έπεσε σε λακκούβα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3989 ΦΟΡΕΣ

Σε λακκούβα έπεσε 55χρονος συμπολίτης μας οδηγώντας το ποδήλατό του σε κεντρικό δρόμο της πόλης της Ρόδου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο 55χρονος, δια του δικηγόρου του κ. Χριστόδουλου Μαλιαράκη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή με την οποία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από το Δήμο της Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή που κατατέθηκε στο Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, όλα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, στις 10 το βράδυ στις 16 Αυγούστου 2022.

Ο 55χρονος οδηγούσε το ποδήλατό του, με επιμέλεια και σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, στο κέντρο της Ρόδου και συγκεκριμένα στην οδό Γ. Παπανικολάου με κατεύθυνση από την οδό 7ης Μαρτίου προς την Ακτή Μιαούλη.

Ο ποδηλάτης κινούνταν στο άκρο δεξιό της οδού με ταχύτητα περίπου 10 χλμ/ώρα. Η οδός Γ. Παπανικολάου είναι διπλής κατεύθυνσης, με πλάτος οδοστρώματος 8,1 μέτρα, και με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Μόλις ο 55χρονος έφτασε στο ύψος καφετέριας- εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή, ο μπροστινός τροχός του ποδηλάτου του έπεσε σε λακκούβα η οποία δεν ήταν εμφανής, σφηνώθηκε σ’ αυτή και δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει.

Η λακκούβα είχε διαστάσεις: μήκος 0,7μ, πλάτος 0,6μ και ύψος (βάθος) 0,2μ. Ελλείψει σχετικής προειδοποιητικής σήμανσης δεν ήταν δυνατό – όπως τονίζει στην αγωγή του ο 55χρονος- να αντιληφθεί τη λακκούβα και το βάθος της για να κάνει αποφευκτικό ελιγμό, με αποτέλεσμα, από τον απότομο και έντονο κραδασμό, τόσο το ποδήλατο όσο και ο ίδιος να πέσουν επί του οδοστρώματος και αφενός μεν το ποδήλατο να υποστεί υλικές ζημίες, και ο 55χρονος να τραυματιστεί.

Κατά την πτώση του αυτή και παρόλο που ο ποδηλάτης φορούσε εγκεκριμένου τύπου κράνος, κανονικά δεμένο, χτύπησε το κεφάλι του και προκλήθηκαν εκδορές. Επίσης, ζαλίστηκε και παρότι δεν έχασε τις αισθήσεις του, δεν είχε πλήρη διαίσθηση του τι του είχε συμβεί.

Περαστικοί και τουρίστες έσπευσαν να βοηθήσουν τον τραυματία, κάλεσαν αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τελικά ο 55χρονος διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ρόδου. Εκεί μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακος και λοιπές ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα σφηνοειδούς αριστερά, εκδορές στο σώμα και στο πρόσωπό του, κακώσεις στο θώρακα ενώ οι ιατροί προέβησαν σε ράμματα στο αριστερό του φρύδι.

Από το Νοσοκομείο εξήλθε πολλές ώρες αργότερα με οδηγίες για ανάπαυση, φαρμακευτική αγωγή με αναλγητικά φάρμακα και επανεξέταση μετά από δέκα ημέρες. Πράγματι, στις 26/08/2022 λόγω ανυπόφορων πόνων τού χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια 14 ημερών, ενώ ακόμα και σήμερα η υγεία του δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί.

Ο 55χρονος αναφέρει επίσης στην αγωγή του ότι εκ των υστέρων πληροφορήθηκε ότι και άλλοι οδηγοί και πεζοί που προσπάθησαν να διασχίσουν το οδόστρωμα είχαν χάσει την ισορροπία τους, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής τον ενημέρωσαν πως είχαν εγκαίρως ειδοποιήσει το Δήμο Ρόδου, χωρίς όμως να έχει γίνει η όποια ενέργεια για την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ο ίδιος δε τονίζει ότι «μόνο μετά τον τραυματισμό του και τις διαστάσεις που έλαβε το ατύχημά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου αναρτήθηκαν φωτογραφίες και καταγγελίες πολιτών, ο Δήμος Ρόδου φρόντισε να ρίξει πρόχειρα πίσσα για την κάλυψή της».

Ο 55χρονος αναφέρει πως εξαιτίας του ατυχήματος που είχε, του προκλήθηκε έντονη ψυχική φόρτιση, φόβος για την οδήγηση και για τη ζωή του, ταλαιπωρήθηκε από τη νοσηλεία και από τη διαδικασία των, εν συνεχεία, ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Μάλιστα επισημαίνει ότι υποφέρει ακόμα και σήμερα «από διάχυτο άλγος μυών, διαταραχές ύπνου και φοβία από stress. Ο τραυματισμός του αυτός του προκαλεί διαρκή πόνο, τόσο σωματικό όσο και ψυχικό και του στερεί τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των ατομικών και οικογενειακών αναγκών του καθώς έχει έντονο άλγος κατά τις αναπνευστικές κινήσεις με αποτέλεσμα δυσχέρεια στην αναπνοή.»

Για τους παραπάνω λόγους, ζητά να του επιδικαστεί το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €) ως εύλογη χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστην από την άδικη πράξη που τελέστηκε σε βάρος του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου