Στο Καστελλόριζο στις 28 Οκτωβρίου εκπρόσωπος του Συλλόγου «Παρνασσός»

Στο Καστελλόριζο στις 28 Οκτωβρίου εκπρόσωπος του Συλλόγου «Παρνασσός»

Στο Καστελλόριζο στις 28 Οκτωβρίου εκπρόσωπος του Συλλόγου «Παρνασσός»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» την 28η Οκτωβρίου, ημέρα εορταστικής επετείου, θα παρευρίσκεται μέσω του εκπροσώπου του Ανατολικού Αιγαίου, στο ακριτικό Καστελλόριζο (Μεγίστη) καταθέτοντας στέφανο.

Κατόπιν αποφάσεως της Εφορίας (Δ.Σ.) του Συλλόγου, ο εκπρόσωπος θα ανακοινώσει στους μαθητές της Γ’ Λυκείου ότι οι δύο πρώτοι εισαχθέντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ) από την τρέχουσα σχολική χρονιά και τις επόμενες, θα λαμβάνουν έκαστος χρηματικό βοήθημα 1.000 (χιλίων) ευρώ.

Τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινώνονται στον Σύλλογο από τη δημοτική αρχή της νήσου.

Οι μαθητές του Καστελλόριζου θα γίνονται δεκτοί στις αίθουσες του «Παρνασσού» δωρεάν, προκειμένου να παρουσιάζουν οποιεσδήποτε δραστηριότητές τους.

Επίσης, ο εκπρόσωπος του Φ.Σ. «Παρνασσός» θα επισκεφθεί την φρουρά της νήσου Ρω και το μνήμα της αείμνηστης Δέσποινας Αχλαδιώτου (Κυρά της Ρω).

Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της απόφασης του Συλλόγου για ουσιαστική προσέγγιση της ακριτικής νησιωτικής Ελλάδας. Η αρχή της ξεκίνησε με την επίσκεψη του εκπροσώπου στη νήσο Σάμο, τη διοργάνωση Ημερίδας στη νήσο Χίο, τη δωρεά χρηματικού ποσού στην «Κιβωτό του Κόσμου» Αιγαίου και βέβαια, θα συνεχιστούν εντατικότερες σε όλη την περιοχή των νήσων που περιλαμβάνει το Ανατολικό Αιγαίο.

Η προσφορά του Φ.Σ.Π. πνευματική και υλική που ξεκίνησε το 1865, συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

Η νέα διοίκηση και ο πρόεδρος του Συλλόγου δρ. Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, με ελληνική ευαισθησία αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών και απαντά δυναμικά και ουσιαστικά, όχι με τις συνήθεις αόριστες υποσχέσεις και ευχολόγια, αλλά με πραγματικές ενέργειες που αγγίζουν και συνεισφέρουν έμπρακτα στην κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στο Καστελλόριζο από την ΠνΑι μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ» και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Τουρισμός: H Eλλάδα κερδίζει πόντους στην επιμήκυνση της σεζόν

Δρομολόγια προς Καστελλόριζο από τη Dodekanisos Seaways

Μήνυμα Δένδια από το Καστελόριζο για το Πάσχα: «Βαθιά ευγνωμοσύνη για όσους υπερασπίζονται τα σύνορα της πατρίδας μας»

Ο Νίκος Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα της Κυράς της Ρω

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες