Στο πάρκο του Θέρμαι πιθανόν το xριστουγεννιάτικο χωριό φέτος

Στο πάρκο του Θέρμαι πιθανόν το xριστουγεννιάτικο χωριό φέτος

Στο πάρκο του Θέρμαι πιθανόν το xριστουγεννιάτικο χωριό φέτος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1999 ΦΟΡΕΣ

Υπάρχει πάντως ως εναλλακτική λύση το πάρκο του Ροδινιού

Τις προετοιμασίες της για τα Χριστούγεννα και ειδικά για το χριστουγεννιάτικο χωριό, ξεκινά η δημοτική αρχή, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί στα μέσα Νοεμβρίου.

Μάλιστα, όπως έκανε χτες γνωστό ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Αλέξανδρος Κολιάδης, το χριστουγεννιάτικο χωριό, θα αποτελέσει το επίκεντρο για τον εορτασμό της πόλης που φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αλλάξει χώρο.

Η πρόταση που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι ο χώρος του «Θέρμαι», ενώ και το Ροδίνι υπάρχει ως εναλλακτική λύση με πολλά όμως μειονεκτήματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών.

Η δημοτική αρχή επιθυμεί ο χώρος που θα επιλεγεί να είναι κοντά στο κέντρο ώστε να τονωθεί και η τοπική αγορά από την κίνηση που θα υπάρχει, και φυσικά να μπορεί να δέσει αρμονικά με το πνεύμα των Χριστουγέννων, χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει το «Θέρμαι».

«Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει πού θα τοποθετηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό φέτος, ώστε καλώς εχόντων των πραγμάτων να υπάρχει προσέλευση με ασφάλεια ώστε να το επισκέπτονται οι συμπατριώτες μας. Πέρσι επιλέξαμε το συγκεκριμένο χώρο για να υπάρχει ένας έλεγχος λόγω covid και κυρίως να μπορούν τα παιδιά να κινούνται χωρίς προβλήματα.

Φέτος εκτιμούμε ότι είναι μικρός για να κάνουμε το χωριό, καθώς το νησί χρειάζεται κάτι μεγαλύτερο για να μπορεί να το επισκέπτεται περισσότερος κόσμος. Βέβαια θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους να γίνουν και χριστουγεννιάτικά χωριά και σε άλλες περιοχές του νησιού μας στα μεγάλα χωριά ειδικά» δήλωσε ο κ. Κολλιάδης και μιλώντας για το «Θέρμαι» πρόσθεσε τα εξής:

«Για το Θέρμαι, είναι ένας χώρος που εξετάζεται να φιλοξενήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό, καθώς προσωπικά το θεωρώ ένα μαγικό μέρος μέσα στην καρδιά της πόλης, είναι μέσα στην αγορά, είναι σε δάσος και νομίζω ότι είναι ιδανικός για να δημιουργηθεί εκεί το χριστουγεννιάτικο χωριό.

Δεν ξέρουμε όμως τι θα γίνει σχετικά με την κατανάλωση του ρεύματος λόγω της ενεργειακής κρίσης, καθώς δεν ξέρω αν θα μπορούμε να έχουμε το φωτισμό που πρέπει και αναμμένα φώτα. είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε. Καλό θα είναι να λειτουργεί σωστά και να έχει μία ζωντάνια».

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο ένα ξεκίνημα με την ευκαιρία που θα μας δώσουν τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια να γίνει ένα πολιτιστικό κέντρο, έστω ανοιχτό, μέσα στην καρδιά της πόλης.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κολιάδη «παίζει» και το Ροδίνι ως εναλλακτική λύση για το Χριστουγεννιάτικο πάρκο, αλλά όπως είπε «μας ανησυχεί το ότι θα βρίσκονται μικρά παιδιά στο Ροδίνι και αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι κατάλληλες μπορεί να γίνει και λίγο επικίνδυνο, αφού μπορεί κάποιος να γλιστρήσει, να πέσει, καθώς είναι πιο άγρια η φύση εκεί.
Υπάρχει όμως η σκέψη. Αλλά θέλουμε να είμαστε κοντά στην αγορά και στο κέντρο για να την τονώσουμε».

Η χρονιά που φεύγει

Αναφερόμενος όμως και στην τουριστική σεζόν που φεύγει, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις που κατέγραψε, λέγοντας ότι όταν ξεκινούσε η τουριστική περίοδος, όλοι ευχόμασταν να εξελιχθούν όλα ικανοποιητικά και κρατούσαμε μικρό καλάθι. Τελικά, η επισκεψιμότητα αυξήθηκε και από το 2019 έχουμε περισσότερο κόσμο, όμως θα πρέπει να αυξήσουμε και την ποιότητα των επισκεπτών.

«Η φετινή χρονιά ήταν μία δοκιμασία σημαντική, πήγε πολύ καλά, ο κόσμος είναι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος και το προσωπικό δούλεψε για τουλάχιστον έξι μήνες. Τα έσοδα για το νησί μας ήταν ικανοποιητικά.

Σε ότι έχει να κάνει με τους δικούς μας χώρους δηλαδή τις Πεταλούδες και τις Πηγές πήγαν πολύ καλά, αυξήθηκε η προσέλευση του κόσμου, κόπηκαν περισσότερα εισιτήρια από το 2019. το μεγάλο στοίχημα ήταν να φεύγει ο κόσμος ικανοποιημένος και όπως είδαμε από το ερωτηματολόγιο που είχαμε και στους δύο χώρους τα σχόλια ήταν θετικά και για το προσωπικό και για τις υπηρεσίες που παρείχαμε» δήλωσε ο κ. Κολλιάδης που υπογράμμισε ότι πριν ακόμα κλείσει η φετινή χρονιά η ΔΕΡΜΑΕ ετοιμάζεται για την επόμενη, καθώς πρέπει να γίνουν έργα και στα δύο αξιοθέατα ώστε ο κόσμος να φεύγει ακόμα πιο ευχαριστημένος.

Μιλώντας αναλυτικά είπε: «Στις Πεταλούδες πρέπει να φτιαχτεί το πάρκινγκ ώστε ο κόσμος να μην παρκάρει μέσα στο δρόμο, η δεξιά και αριστερά καθώς πρέπει να γίνει ένα οργανωμένο πάρκινγκ με ηλεκτροκίνητα αμαξίδια για όλες τις ανάγκες.

Το σημαντικό όμως είναι η πεταλούδα και εκεί πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος γιατί καλά τα έσοδα αλλά πάνω από όλα πρέπει να προστατέψουμε αυτό το είδος. Γίνεται μεγάλη μελέτη για να δούμε αν υπήρχε μείωση του πληθυσμού λόγω της πυρκαγιάς ενώ μέσα στην κοιλάδα υπάρχουν δέντρα που έχουν πρόβλημα, το οποίο μπορεί να εξαπλωθεί, ενώ πιθανόν να χρειαστούμε προσωπικό για την προστασία του χώρου εσωτερικά. Το ίδιο και στην Καλλιθέα».

Σε ότι αφορά τον ΠΡΟΤΟΥΡ και την επόμενη χρονιά, αναφέρθηκε στην έκθεση του Λονδίνου στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου λέγοντας : «θα είμαστε όλοι εκεί, όση διαφήμιση και να κάνουμε ποτέ δεν είναι αρκετή πάντα θέλουμε περισσότερη, έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα ενώ θα δώσουμε βάρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς και φεστιβάλ που θα γίνουν καθώς κερδίζουν ένα μεγάλο αριθμό κόσμου όταν έρθει η ώρα να επιλέξει που θα κάνουν διακοπές.

Τώρα πλέον οι κρατήσεις έχουν μπει σε μία κανονικότητα και κλείνουν από τώρα για την επόμενη χρονιά και είναι καλό να έχουν πρόγραμμα και να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν στο νησί μας θα βοηθήσει».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς