Αθωώθηκαν δύο νεαροί κατηγορούμενοι για ληστεία

Αθωώθηκαν δύο νεαροί κατηγορούμενοι για ληστεία

Αθωώθηκαν δύο νεαροί κατηγορούμενοι για ληστεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 580 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, ένας 20χρονος και ένας 21χρονος που κατηγορούνταν για ληστεία από κοινού.

Η παραπομπή στο εν λόγω δικαστήριο έγινε διότι οι δύο κατηγορούμενοι το διάστημα που φέρονται να διέπραξαν το αδίκημα ήταν ανήλικοι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί, όλα συνέβησαν στις 17 Μαρτίου 2018 στις οχτώ το βράδυ. Τότε ο 21χρονος βρισκόταν σε πάρκο επί της οδού Αλεξάνδρου Διάκου στην πόλη της Ρόδου μαζί με τον παθόντα, παίζοντας με το κινητό τηλέφωνο του τελευταίου.

Ο 21χρονος φέρονταν να επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 20χρονο αλλοδαπό γερμανικής καταγωγής και να τον πληροφόρησε για τον τόπο και τον χρόνο που έπρεπε να δράσουν.

Πράγματι λίγο αργότερα, ο 20χρονος αλλοδαπός μαζί με ένα ακόμη άγνωστο δράστη, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλα και μαντήλια, πήγαν στο πάρκο και τότε ο αλλοδαπός φέρεται να χτύπησε τον παθόντα στο πρόσωπο, ενώ ο άγνωστος δράστης τον απειλούσε λέγοντάς του πως αν καταγγείλει το περιστατικό, θα βγάλουν μαχαίρι και θα τον σκοτώσουν!

Στη συνέχεια οι δύο ανήλικοι κατηγορούνταν ότι αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο του παθόντα, το οποίο λόγω της επίθεσης είχε πέσει στο πάτωμα, και τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο πριν φύγουν, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες για τον συνεργό τους, φέρονταν να επέφεραν και στον 21χρονο μερικά ελαφρά χτυπήματα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κας Σοφίας Προύσαλη και του κ. Στέλιου Αλεξανδρή, απάλλαξαν από την κατηγορία τους δύο ανήλικους, κρίνοντάς τους αθώους.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών