Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με το Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

Τα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους του Δημοσίου είχε την ευκαιρία να συζητήσει η Μίκα Ιατρίδη με το Σύνδεσμό Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της βουλευτού Δωδεκανήσου στη Ρόδο και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Πασχάλης Γκοκίδης, η Γενική Γραμματέας, Χρυσάνθη Πάππου-Καντιδενού, η Ειδική Γραμματέας, Ελένη Κοκκίνου- Κορναροπούλου και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, Κωστας Σαρλής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η επιστροφή, αναδρομικά, των επικουρικών συντάξεων και των δώρων σε όλους τους συνταξιούχους για το ενδεκάμηνο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, η άμεση απόδοση της εισφοράς που παρακρατείται από τα μέλη των Συνδέσμων, η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς και το ζήτημα της αύξησης των συντάξεων, ύστερα από τις συνεχείς μειώσεις που αυτές υπέστησαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε τα εξής:

«Είχα τη χαρά και την τιμή να με επισκεφθεί στο γραφείο μου το Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Δωδεκανήσου και να κάνουμε μια εκτενή συζήτηση για τα θέματα που τους απασχολούν.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. σταθερά εργάζεται για την επίλυση των συνταξιοδοτικών ζητημάτων. Για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, προχωράμε στην αύξηση των συντάξεων που θα καλύψουν το 95% των συνταξιούχων, ενώ καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης και καταβάλουμε το Δεκέμβριο έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.

Περαιτέρω, έχουμε προχωρήσει σε μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των συνταξιούχων, όπως η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, η σωρευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, η κατάργηση του ανώτατου ορίου 1.300 ευρώ που προβλεπόταν στο νόμο Κατρούγκαλου για όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη, η μείωση της προσωπικής διαφοράς για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και η επιστροφή περικοπών, που προβλέπονταν επίσης στον ίδιο νόμο, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Ως βουλευτής, θα μεταφέρω όσα συζητήσαμε στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Οικονομικών. Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει πολλά, χρέος μας, όμως, είναι να είμαστε σταθερά δίπλα στην κοινωνία, για να κάνουμε πολλά περισσότερα και καλύτερα!»

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο