Τέλος Νοεμβρίου η δημοπρασία για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Τέλος Νοεμβρίου η δημοπρασία για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Τέλος Νοεμβρίου η δημοπρασία για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 551 ΦΟΡΕΣ

Μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα έχει δημοπρατηθεί το έργο που αφορά την αποκατάσταση του Eθνικού Θεάτρου της Ρόδου, καθώς καταβάλλεται τιτάνια προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια που αφορούν τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της περιφέρειας Γιώργος Υψηλάντης, κάνοντας λόγο για ευχάριστη εξέλιξη μετά την καθυστέρηση που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες για το θέατρο θα εκτελεστούν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, την περιφέρεια και τον δήμο Ρόδου, και θα χρηματοδοτηθεί με ένα ποσό ύψους 17,2 εκατ. ευρώ μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα για το έργο θα δοθούν 16,8 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού, 400.000 ευρώ από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και 35.000 ευρώ από τον δήμο Ρόδου.

Ο χρόνος για τον ανάδοχο από τη μέρα εγκατάστασής του είναι 24 μήνες και η σύμβαση θα παρακολουθείται όπως και όλο το έργο, από μία 7μελή επιτροπή παρακολούθησης, που θα αποτελείται από 3 μέλη που θα ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού 2 μέλη από το δήμο Ρόδου και 2 μέλη από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, αυτός θα τοποθετηθεί όταν το έργο ολοκληρωθεί προκειμένου να είναι σύγχρονος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν το θέατρο επαναλειτουργήσει, θα είναι χωρητικότητας 900 ατόμων και ένα πραγματικό στολίδι, όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά και για όλο τον κόσμο, και θα μπορεί πλέον να φιλοξενεί μεγάλα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα, αξιόλογες παραστάσεις και φυσικά όπερες, πράγματα που για πολλά χρόνια έλειψαν από τη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη