Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης στη Λιθουανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης στη Λιθουανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Το Γυμνάσιο Λ.Τ. Χάλκης στη Λιθουανία στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 433 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "Let’s go Green" που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη στην πόλη Neringa της Λιθουανίας στη Βαλτική θάλασσα, τρεις μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου ΛΤ Χάλκης «Σ. Φανουράκης», είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τις ιδέες και το όραμά τους για στροφή προς την πράσινη και κυκλική οικονομία, να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση και να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά σε συνεργασία με μαθητές από τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Λυκείου Χειμωνέττος, Λιβανίου, Φλόρι Σάρρα και Αντώνης Καραγιάννης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με μαθητές από το Neringos Gymnazija της Λιθουανίας, το Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava της Ρουμανίας, το Ogolnoksztalcace Lublinie της Πολωνίας, καθώς και το AEVA Επαγγελματικό Λύκειο της Πορτογαλίας με στόχο να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη διερευνώντας τα αίτια της οικολογικής καταστροφής και να ευαισθητοποιηθούν προς αναζήτηση «πράσινων λύσεων» για την προστασία του περιβάλλοντος για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Παράλληλα, οι μαθητές της Χάλκης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+ Let’s go Green στη Λιθουανία, είχαν τη δυνατότητα να προβάλλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου και του τόπου του και να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς ως πολίτες του κόσμου.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στην πόλη Lublin της Πολωνίας στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης