Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου της Historica

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου της Historica

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου της Historica

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 560 ΦΟΡΕΣ

Με απόλυτη επιτυχία και την παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν την περασμένη Πέμπτη τα εγκαίνια της έκθεσης ποδηλάτου στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης και συγκεκριμένα στη νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου στο πλαίσιο της φετινής Historica.

Οι διοργανωτές του Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ιβίσκος» Γιώργος Βογιατζής και Νεμρά Μπάστιαλη, ως άριστοι οικοδεσπότες περίμεναν τους προσκεκλημένους, που κατέκλυσαν την αίθουσα. Εκλεκτός προσκεκλημένος ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Μαμουζέλος, ο οποίος μίλησε για την αξία του αθλητισμού και της ποδηλασίας στη ζωή μας. Παλιές δόξες της ποδηλασίας από τη Ρόδο και εκτός νησιού, έδωσαν το «παρών» και τίμησαν με την παρουσία τους, την έκθεση ποδηλάτων, που είχε αρκετά νέα εκθέματα κυρίως του Μιχάλη Κοτσιφού. Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές διαδραματίστηκαν όταν ο 84χρονος Πινάρ Γενέρ μίλησε για όμορφες στιγμές της ποδηλασίας από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Χαιρετισμός του Λευτέρη Αυγενάκη για τη Historica
Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης ήταν προσκεκλημένος στην 4η Historica, όμως λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να είναι παρών στη Ρόδο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε το δικό του χαιρετισμό, ενώ πριν από λίγες μέρες τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του, ο Γιώργος Βογιατζής και η Νεμρά Μπάστιαλη.

Αναλυτικά, ο χαιρετισμός του κ. Αυγενάκη:
«Κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ στην έκθεση παλιών ποδηλάτων, που πραγματοποιεί ο ποδηλατικός όμιλος Ρόδου «Ιβίσκος» στο πλαίσιο της διοργάνωσης Historica, που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη χρονιά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή, που με την έμπρακτη στήριξη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του δήμου Ρόδου και του Ε.Β.Ε.Δ. δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στην τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή με ένα εξαιρετικό μέσο μετακίνησης, όπως το ποδήλατο. Το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, ως μέσο αναψυχής και άθλησης, εκτός του ότι είναι ένα πολύ φιλικό στο περιβάλλον μέσο, κάνει τη ζωή μας πολύ καλύτερη και πιο ποιοτική. Η Πολιτεία επενδύει έμπρακτα στην ποδηλασία.

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, προχωρήσαμε στην αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας, μια κορυφαία διεθνή αθλητική διοργάνωση, έναν πόλο έλξης που έδωσε την ευκαιρία σε κορυφαίους ποδηλάτες από κάθε γωνιά του κόσμου να απολαύσουν τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της χώρας μας. Η Ελλάδα, προβλήθηκε σε εκατομμύρια κόσμο και έδειξε τη δυναμική που έχει στον χώρο της ποδηλασίας. Εγχειρήματα, όπως η έκθεσή σας, είμαι βέβαιος ότι πρόκειται να αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την αξία του ποδηλάτου στην καθημερινότητά μας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές».

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”