Ανανεώνει τους χάρτες της στη Ρόδο η Google Maps

Ανανεώνει τους χάρτες της στη Ρόδο η Google Maps

Ανανεώνει τους χάρτες της στη Ρόδο η Google Maps

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4960 ΦΟΡΕΣ

Στο νησί της Ρόδου βρίσκονται τις τελευταίες μέρες τα αυτοκίνητα της Google με τον ειδικό φωτογραφικό εξοπλισμό τους, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για λογαριασμό της εφαρμογής Google Maps.


Συγκεκριμένα, στόχος της εταιρείας είναι η συγκέντρωση αναλυτικών πληροφοριών που αφορούν τη σωστή καταγραφή οδών και πινακίδων σήμανσης, η επιβεβαίωση των τροποποιήσεων στους χάρτες που υποδεικνύουν οι χρήστες, αλλά και η καταγραφή της ακριβούς τοποθεσίας επιχειρήσεων.

Μετά από ένα κενό 5 ετών, φαίνεται πως η Google και τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας Google Maps μάς επισκέπτονται ξανά. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της εταιρείας, θα προχωρήσουν σε τρισδιάστατη χαρτογράφηση των περιοχών σε όλη τη χώρα έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Ο κολοσσός διαδικτυακών υπηρεσιών, επί της ουσίας θα «σαρώσει» τη χώρα με οχήματα και εξοπλισμό καμερών, που θα φέρουν την ειδική σήμανση “Google Street View”.


Σκοπός της χαρτογράφησης είναι η ανανέωση της υπηρεσίας Google Maps, συμπεριλαμβανομένου και του Street View. Τα πρόσωπα και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων θα θολώνονται επαρκώς, ούτως ώστε να μην είναι εφικτή η αναγνώριση, πριν την ανάρτηση της χαρτογραφημένης περιοχής στην ιστοσελίδα www.google.com/maps

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υποκείμενο των δεδομένων ή οποιοσδήποτε τρίτος, μπορεί να επισημάνει την τυχόν μη θόλωση ή τη μη επαρκή θόλωση οποιουδήποτε ατόμου ή πινακίδας. Το υποκείμενο των δεδομένων μπορεί επίσης να ζητήσει τη θόλωση της εικόνας της οικίας του.


Όπως ανακοινώνει και η ίδια η εταιρεία Google LLC, «το υποκείμενο των δεδομένων κατέχει, εφόσον τα δεδομένα δεν έχουν ήδη θολωθεί, το δικαίωμα αντίρρησης και μπορεί να ζητήσει την αφαίρεσή τους σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με βάση τα ανωτέρω, τα δεδομένα είτε θολώνονται είτε διαγράφονται. Το δικαίωμα αντίρρησης μπορεί να ασκηθεί πριν η χαρτογραφημένη περιοχή αναρτηθεί στον ιστότοπο, εκτός εάν οι πληροφορίες έχουν θολωθεί.


Η θόλωση πραγματοποιείται κατόπιν αιτήματος μέσα σε πέντε ημέρες από την έναρξη της υπηρεσίας ή εάν η υποβολή του αιτήματος γίνει μετά την έναρξη της υπηρεσίας, μέσα σε πέντε ημέρες από την υποβολή του. Τα πρωτογενή δεδομένα δεν θα πρέπει να διαβιβάζονται σε τρίτους».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»